Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vladnic: Misiuni populare

În Parohia "Sfânta Ana" din Vladnic au avut loc misiuni populare ținute de pr. Cornel Cadar în perioada 19-23 martie 2013. Sfintele misiuni au avut ca temă "Reconstruiește vasul familiei! Fă din casa ta un colț de paradis!"

În contextul Anului Credinței și al Familiei, misiunile s-au dorit a fi o întărire a credinței și o reînnoire a vieții de familie. De asemenea, zilele de misiuni au constituit o bună pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Părintele predicator în cele cinci predici a pornit de la un text din 2Cor 4,7: "Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut" și a asemănat familia cu un vas care poate fi spart, doar poate fi și reconstituit. I-a invitat pe credincioși să găsească acele elemente necesare pentru a reconstrui vasul familiei, al credinței, al iubirii, al speranței. Predicatorul a vorbit despre necesitatea întoarcerii la Dumnezeu, despre importanța de a lupta și învinge ispitele pentru a rămâne oameni, despre iubirea de Dumnezeu și iubirea de aproapele. Credincioșii au primit îndemnul de a face zi de zi un lucru frumos pentru Domnul.

Sfintele Liturghii de misiuni au avut loc în fiecare seară, la ora 17.30, iar înainte de fiecare sfântă Liturghie, cu o oră înainte, s-au făcut sfântul Rozariu, Calea sfintei cruci, adorație. Toți cei care au dorit să se împace cu Dumnezeu au avut această posibilitate, prin sfânta Spovadă, având la dispoziție mai mulți preoți.

PS Aurel Percă, sâmbătă, 23 martie, a celebrat sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor, cu participarea pr. Gabriel Farcaș, decan de Traian, și a altor cinci preoți. Preasfințitul Aurel a adus salutul PS Petru Gherghel, a vorbit despre rolul misiunilor populare într-o comunitate și a subliniat că misiunile au început în sărbătoarea Sfântului Iosif și s-au încheiat într-o zi de sâmbătă, când este amintită Maica Domnului.

Darurile la ofertoriu au fost aduse la altar de o familie cu cinci copii.

După Liturghie, o cruce a misiunilor special făcut cu această ocazie a fost sfințită de către Preasfințitul Aurel. Crucea nouă, așezată lângă biserică, în apropierea crucii eroilor, a înlocuit-o pe cea veche care amintea de misiunile din 23 martie 1957, de pe timpul pr. Albert Weber, când Vladnicul era filială la Văleni.

În semn de recunoștință, trei sectoare din sat au oferit câte un ied, iar concelebranții au primit din partea tinerilor flori.

Speranța este ca reînnoirea familiilor și a sufletelor prin misiunile populare să dureze și să fie păstrată de toți credincioșii.

Pr. Petre Țîmpu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-23 martie: Vladnic: Misiuni populare


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat