Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slobozia și Boghicea: Vizita Icoanei Miraculoase a Maicii Domnului de la Cacica

Credincioșii din Parohia Slobozia au avut marea bucurie de a primi Icoana Maicii Domnului de la Cacica, duminica a V-a din Postul Mare (17 martie) și de a celebra, sub privirile Mamei noastre cerești, sfintele misiuni populare.

Am așteptat plini de emoție în fața bisericii să întâmpinăm Icoana Miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica, care a sosit duminică în jurul orei 16.30. Cu părintele paroh Adrian Ciobanu și alți câțiva preoți, împreună cu sute de credincioși (catolici, ortodocși, rromi) am aplaudat Icoana care a venit să stea în mijlocul nostru.

La sfânta Liturghie, părintele predicator Marcelin Rotaru a deschis sfintele misiuni învățându-ne cât de importante sunt aceste zile sfinte pentru sufletul nostru și cum trebuie să trăiască familia creștină în mijlocul provocărilor lumii de astăzi.

Marți, de sărbătoarea Sfântului Iosif, Icoana a fost purtată dimineața în filiala parohiei, Boghicea, unde a rămas până după-amiază la ora 16:00.

Credincioșii din Boghicea au trăit intens această zi și au participat cu toții la sfintele sacramente.

De la Boghicea, Icoana a fost purtată până în centrul satului Slobozia, unde toți credincioșii erau prezenți. Am recitat o rugăciune și am intonat cântece în cinstea sfintei Fecioare Maria, apoi cu toții, în procesiune sub un soare strălucitor, ne-am îndreptat spre biserică, unde am celebrat sfânta Liturghie și am ascultat predica părintelui predicator.

Miercuri, 20 martie, Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a venit la noi ca pelerin la Icoana Maicii Domnului și prin prezența și cuvintele excelenței sale, ne-a îmbucurat și mai mult.

După-amiază, la ora 14.30, Icoana Maicii Domnului a părăsit comunitatea noastră și parcă a lăsat un gol în sufletele noastre, însă rămâne amintirea acestor zile în care am simțit-o pe Maria mai aproape ca oricând de noi și de familiile noastre.

Au fost trei zile de har și de bucurie, în care Maica Domnului i-a adunat pe toți în jurul ei (indiferent de confesiune sau etnie) ca o adevărată Mamă care îi iubește pe toți copiii ei.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-a revărsat prin Preasfânta Fecioară Maria de la Cacica asupra comunității noastre!

Pr. paroh Adrian Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-20 martie: Slobozia și Boghicea: Vizita Icoanei Miraculoase a Maicii Domnului de la Cacica


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat