Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": S-a retipărit Benedictus. Rugăciunile familiei creștine

Editura "Sapientia" anunță că a retipărit Benedictus. Rugăciunile familiei creștine. Cartea a apărut în colecția Rugăciuni creștine în formatul 11x16,5 cm, are 1200 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 50 lei.

Despre importanța rugăciunii în viața creștinului cred că niciodată nu se va vorbi îndeajuns. Dar, departe de orice teorie despre rugăciune, mai mare valoare are însăși practicarea rugăciunii, fie în particular, fie în comun, mai ales în familii și mai ales în cei trei ani dedicați, în Dieceza de Iași, familiei creștine, și în acest An al credinței, întrucât lex orandi, lex credendi, după cum te rogi, așa crezi.

În acest context, în anul 2011, Editura "Sapientia" venea în ajutorul credincioșilor cu o apariție editorială de mare ajutor pentru sufletele însetate de rugăciune, și anume cartea de rugăciuni Benedictus. Rugăciunile familiei creștine. Un ajutor care, asemenea unei pâini calde, s-a epuizat rapid, ceea ce a făcut necesară o retipărire a acestui bestseller în materie de rugăciune în limba română. Și iată că acum, înainte de sfintele sărbători de Paști, Editura "Sapientia" re-propune familiilor creștine aceeași carte de rugăciuni, un cadou pe care fiecare creștin îl poate face aproapelui său cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului.

Cartea păstrează aceeași structură septenară:

  • Partea întâi conține principalele rugăciuni, principalele adevăruri și norme de viață creștină, intenții pentru fiecare zi a săptămânii, modele de rugăciuni de dimineață și de seară, precum și rugăciuni pentru diferite intenții.

  • în partea a doua au fost incluse rugăciunile către Sfânta Treime.

  • Partea a treia cuprinde rugăciuni pentru sfânta Euharistie: rugăciuni înainte și după sfânta Împărtășanie, ritualul sfintei Liturghii cu cele patru Rugăciuni euharistice (în română și latină), rugăciuni pentru adorarea preasfântului Sacrament și 16 modele de vizite la preasfântul Sacrament.

  • Partea a patra este dedicată sacramentului Reconcilierii, cuprinzând rugăciuni de pregătire la sfânta Spovadă, modele de cercetare a cugetului, rugăciuni după Spovadă și psalmii penitențiali.

  • Partea a cincea conține rugăciuni, consfințiri și oficiile către preasfânta Inimă a lui Isus,

  • iar în partea a șasea - Inima neprihănită a Mariei - au fost incluse formulare de consfințire către preacurata Fecioară Maria, Litania Inimii neprihănite a Mariei și diferite rugăciuni către Maica Domnului.

  • Partea a șaptea conține rugăciuni pentru anul liturgic (Advent, Crăciun, Postul Mare, Timpul Pascal, Timpul de peste an și rugăciuni către sfinți, novene etc.).

Pentru o mai ușoară utilizare a acestei cărți de rugăciuni, în care editorii s-au străduit să includă toate rugăciunile recitate de poporul credincios din România, la sfârșit au fost incluși o serie de indici (general, alfabetic, de citate biblice, de psalmi, de imnuri, de autori).

Amintind ce înseamnă rugăciunea pentru un creștin - un dialog cu Dumnezeu -, recomandăm această carte de rugăciuni fiecărui creștin care se simte vrednic de acest nume, căci această carte este o poartă ce ajută ca sufletul să i se deschidă lui Dumnezeu, prin Isus Cristos, în Duhul Sfânt, cu mijlocirea întregii oștiri de îngeri, sfinți și sfinte.

Petru Ciobanu

* * *

Benedictus - Rugăciunile familiei creștine,

Ed. "Sapientia, 2011, ISBN 978-973-8980-96-9, 11x16,5 cm, 1200 p., 50 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Editura "Sapientia": Benedictus - Rugăciunile familiei creștine


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat