Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Galați: Timp de har și convertire prin misiunile populare

Comunitatea Parohiei "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Galați a avut privilegiul unui timp de meditație creștină cu totul deosebit în perioada 10-17 martie 2013, după o absență îndelungată a acestui tip de exerciții spirituale ce aparțin misiunilor populare și atât de rodnice în această perioadă a sfântului Post Mare.

Zilele misiunii au fost în prealabil pregătite de părinții parohiei prin difuzarea în comunitate a unui pliant îndrumător, privind importanța momentului, a semnificației lui și îndatoririle ce revin fiecărui creștin. S-a făcut apel la mijloacele prin care putem să avem un rod bogat în zilele sfinte ale misiunii, adică reculegerea, ascultarea cuvântului lui Dumnezeu și rugăciunea. Acestea trebuind, totodată, să fie însoțite de dezlipirea pentru câteva momente de preocupările zilnice, de meditație și de liniște sufletească, în pofida zgomotului lumii.

Misiunile au început prin salutul transmis de PS Petru Gherghel, prin intermediul părintelui paroh Cristian Blăjuț și, ulterior, de salutul și cuvântul de încurajare al părintelui decan Mihai Budău.

Credincioșii au putut asculta și reflecta teme de o adâncă inspirație duhovnicească, mărturisite cu multă simțire apostolică de pr. Iosif Beșleagă, OFMConv.

Expunerile s-au axat pe comentarii la textele evanghelice ale zilei, aprofundate exegetic de adevărurile credinței și împărtășite concret de trăirile pline de evlavie a fiecărui creștin, de viața familiei și societății.

Cadrul desfășurării prelegerilor misiunii a fost însoțit providențial de atmosfera plină de emoție și de entuziasm a evenimentelor legate de alegerea noului papă, fapt care a determinat sporirea interesului pentru aspectele ce se impun actualmente de necesitatea unei noi evanghelizări în Biserica Catolică.

Creștinii parohiei s-au bucurat de asistența confesională a Sfinției sale părintele Anton Bogdănel, OFMConv., exercițiile spirituale fiind astfel împlinite sufletește prin mărturisiri aducătoare de mântuire.

Învățăturile desprinse din aceste sfinte zile de misiune își așteaptă rodul prin rugăciuni pătrunse de o sinceră umilință, printr-o conștientizare a păcatului zilnic, printr-o sporită vigilență față de propriile slăbiciuni, prin formarea deprinderii de a fi mereu atenți la nevoile aproapelui, precum și de evidențierea unui comportament cu adevărat creștin în mediile în care trăim și activăm.

A fost o săptămână plină de har, încheiată cu primirea indulgenței plenare, un timp plin de sfințenie ce a fost primit cu mult interes și participare sufletească de către majoritatea credincioșilor străvechii parohii romano-catolice de la malurile Dunării, în speranța că suflul Duhului Sfânt, care a coborât asupra ei în aceste zile de har, va spori credința, speranța și iubirea în sufletele aflate în așteptarea marelui praznic al Învierii Domnului.

Florin Cristian

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-17 martie: Galați: Timp de har și convertire prin misiunile populare


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat