Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la evenimentul "Protejează viața!"

Centrul Diecezan Caritas Iași, Asociația "Primul Pas", Fundația "Solidaritate și Speranță" în colaborare cu Pallas Mall lansează, în perioada 22-24 martie 2013, evenimentul "Protejează viața!". Evenimentul are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dreptul la viață al copilului începând de la concepție și până la moartea naturală. Prin intermediul acestui eveniment dorim să celebrăm viața copilului nenăscut ca dar de la Dumnezeu și să accentuăm necesitatea apărării și respectării acesteia.

Programul evenimentului "Protejează viața!" cuprinde o serie de acțiuni:

1. Expoziția intitulată "Copilul Speranță" va avea loc în zilele de 22, 23 și 24 martie (între orele 10.00 - 22.00) la Palas Mall (Atrium). În cadrul expoziției vor fi prezentate imagini din diferite etape ale dezvoltării intrauterine a copilului și desene având ca temă copilul nenăscut.

2. "Marșul pentru viață", principala acțiune a acestui eveniment, este o manifestație de stradă care va avea loc la 23 martie 2013, începând cu ora 16.00.

Participanții la marș se vor aduna în fața Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" unde vor avea loc o serie de discursuri ținute de organizatori și invitați speciali după care se va rosti rugăciunea Tatăl nostru, apoi se vor deplasa în tăcere pe Bd-ul Independenței spre B-dul Ștefan cel Mare până la Palas Mall - Parc. Aici, baloane cu heliu vor fi lăsate să plutească spre cer ca un semn de mulțumire față de Dumnezeu pentru darul minunat al vieții.

"Marșul pentru viață" este o acțiune care va avea loc în 22 orașe ale țării. A fost aleasă data de 23 martie ca fiind premergătoare sărbătorii Bunei Vestiri având în centru femeia creștină și bucuria de a da viață.

"În 2013 sunt așteptați la marș toți cei care cred că dreptul la viață este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea și compasiunea față de o mamă și copilul ei reprezintă cea mai frumoasă formă de implicare socială și civică." (preluat din Manifestul "Marșului pentru viață", ediția 2013)

3. Concertul coral și instrumental susținut de către elevii colegiului Național de Artă "Octav Băncilă" Iași va încheia evenimentul "Protejează viața!" și va avea loc în Parcul Palas Mall începând cu orele 17.00.

Evenimentul este organizat în colaborare cu biserici, organizații, licee și instituțiile locale.

Mai multe informații privind acest eveniment național puteți obține de pe website-ul www.marsulpentruviata.ro

Persoană de contact pentru Iași: Geanina Ungurianu, președinte Asociația Primul Pas - Iași, tel. 0740/379778 sau 0232/277901, e-mail: contact@primulpas.org.

Geanina Ungurianu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat