Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Funeraliile sorei Maria Bereșoaie

Sr. Maria Bereșoaie, decedată în ziua de 13 martie 2013, a fost condusă pe ultimul drum sâmbătă, 16 martie 2013, în Gherăești, localitatea sa natală. Funeraliile s-au desfășurat începând cu procesiunea de la casa părintească și continuând cu sfânta Liturghie de la ora 10.30, prezidată de PS Petru Gherghel, însoțit de 10 preoți concelebranți.

Sora Maria a fost însoțită pe ultimul drum de cei dragi din familie, de un număr mare de persoane consacrate și de mulți credincioși din comunitatea Gherăești și din localitățile vecine. La începutul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a îndemnat pe toți să se roage ca Dumnezeu să fie îndurător cu sufletul răposatei sorei Maria și să o răsplătească pentru slujirea pe care a adus-o Bisericii.

La predică, pr. Alois Fechet a vorbit despre realitatea morții în viața fiecărui om, realitate pe care nimeni nu o poate evita, subliniind în același timp că moartea este o poartă de aur care ne conduce la Dumnezeu. În a doua parte a predicii, părintele a prezentat pe scurt viața sorei Maria, o viață dedicată lui Cristos și slujirii aproapelui. În timpul vieții sora Maria vorbea adeseori despre acela căruia i-a consacrat viața sa, pe care l-a iubit și l-a slujit. Cu toate că a suferit foarte mult, a știut să-și îmbrățișeze crucea cu iubire, răspândind întotdeauna în jurul ei seninătate, blândețe și speranță.

La sfârșitul sfintei Liturghii PS Petru Gherghel a evidențiat faptul că sora Maria a fost și va rămâne un exemplu de trăire a credinței creștine. De asemenea, a prezentat valoarea vieții consacrate ca fiind un far luminos în sânul Bisericii.

Dumnezeu să o primească în fericirea pregătită slujitorilor săi!

Pr. Marian Gărghi

*

Cuvintele spuse la sfârșitul sfintei Liturghii de către sr. Emanuela:

Dragă soră Maria,

Astăzi ați spus din nou "da" chemării lui Dumnezeu, de data aceasta către viața cea veșnică. Astăzi sfânta Fecioară Maria, pe care ați iubit-o atât de mult, v-a luat de mână și v-a condus să fiți întâmpinată cu căldură și răsplătită de către Tatăl Ceresc.

Mereu, dragă soră, ați fost alături de noi, ați fost ca o adevărată mamă care ne-ați învățat ce este bine pentru a înțelege cu adevărat scopul vieții pe acest pământ în ciuda tuturor dificultăților.

Ați fost pentru noi model de trăire a credinței și am văzut în dumneavoastră dragă soră, o forță spirituală care v-a ajutat să purtați cu demnitate crucea grea a suferinței. Mereu ați fost senină și ați avut încredere deplină în Dumnezeu. Am încercat și noi să vă fim aproape atât cât am putut, în special ne-am rugat pentru dumneavoastră, dragă soră.

În numele întregii familii, doresc să vă mulțumesc, dragă soră Maria, pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi și pentru iubirea cu care ne-ați înconjurat. Mulțumim din inimă, dragă soră!

Dumnezeu să vă fericească și să vă odihnească în pace!

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 martie: Gherăești: Funeraliile sorei Maria Bereșoaie

* * *

A trecut la Domnul sr. Maria Bereșoaie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat