Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Editura "Sapientia" va fi prezentă la Târgul Internațional de carte LIBREX - Primăvara cărților

Editura "Sapientia" va fi prezentă cu producția sa editorială la Târgul Internațional de carte LIBREX - Primăvara cărților la Iași -, eveniment ajuns la cea de-a XXI-a ediție aniversară și care se va desfășura în incinta Sălii Polivalente din Iași, în perioada 6-10 martie 2013. În cadrul acestui eveniment, Editura "Sapientia" va lansa vineri, 8 martie, între orele 15.30 și 16.00, trei dintre ultimele sale apariții editoriale.

Editura "Sapientia" (www.editurasapientia.ro) este Editura Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași și are ca obiectiv primar promovarea literaturii teologice și filosofice într-un dialog permanent cu societatea contemporană. Apostolatul pe care îl desfășoară în cadrul Bisericii, dar și în afara ei, acoperă o gamă largă de sectoare: de la exegeză la teologie dogmatică, de la istoria Bisericii la teologie spirituală, de la omiletică la poezie și proză creștină, de la teologie morală la studii despre ecumenism și tratate de spiritualitate.

Cele peste 400 de titluri editate până în prezent se adresează diferitelor categorii de cititori. Unele dintre ele, cu un conținut științific mai accentuat, fiind orientate spre specialiști, altele au un caracter mai popular, putând fi asimilate de cei care nu sunt experți în teologie. Însă scopul lor este acela de a trezi în om setea de Dumnezeu, de a face mai înțeles Cuvântul care "s-a făcut om" (In 1,14), de a răspunde la multe întrebări care frământă lumea actuală.

La evaluarea editurilor științifice din România făcută de CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice) în anul 2012, Editura Sapientia a fost clasată printre primele edituri academice din domeniul umanist și a obținut categoria "B" în domeniul teologie.

La Târgul Internațional de Carte Librex, Editura Sapientia va prezenta vineri, 8 martie, de la ora 15,30 la 16,00, trei dintre ultimele sale apariții editoriale. Este vorba, mai întâi, de primele trei volume ale traducerii Vechiului Testament în limba română, realizate de pr. Alois Bulai și pr. Eduard Pătrașcu după textele originale. Aceste trei volume - Pentateuhul, Cărțile istorice, vol. I și Cărțile istorice, vol. II - vor fi prezentate de dl. Edie Sebastian Chițac.

A doua carte ce va fi lansată este New Age. Noua religie pentru o lume globalizată, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Prezentând doctrina noii religii a lumii globalizate, autorul caută să pună în paralel această doctrină, îmbibată de mitologie, magie, practici oculte, și adevărata doctrină creștină, pentru a pune în lumină erorile și pericolele pe care le prezintă New Age-ul pentru om, dar și mijloacele prin care ne putem feri de ele. Această carte va fi prezentată de prof. dr. Gheorghe-Ilie Fârte.

Cea de-a treia carte este volumul Restituiri istoriografice, aparținând canonicului Carol Auner (1865-1932), considerat părintele istoriografiei catolice din România. Volumul cuprinde 16 articole publicate de Carol Auner în Revista Catolică și un studiu dedicat începuturilor Bisericii Române (apărut în anul 1902 la Blaj). Prezentarea acestei lucrări va fi făcută de conf. dr. pr. Ștefan Lupu, editorul acestor studii împreună cu dl. Petru Ciobanu.

* * *

LIBREX-ul, cel mai vechi târg de profil din țară, născut cu un an înaintea Gaudeamus-ului, prin amploare și tematică, reprezintă o constantă culturală importantă care aduce un plus de valoare Iașului. În fiecare an, pentru aproximativ o săptămâna, pe fundalul desfășurării Târgului de Carte LIBREX, Iașul devine un punct de atracție pentru editori, difuzori și autori din întreaga țară. LIBREX-ul s-a impus prin valoare și tradiție ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat și așteptat, în egală măsură, de expozanți și de publicul cititor.

Târgul de Carte LIBREX oferă publicului interesat, prin bogata ofertă de carte prezentă la standuri și prin numeroasele lansări de carte, un cadru cultural adecvat dulcelui răgaz și plăcerii de a descoperi cărți frumoase și valoroase, scrieri autohtone sau traduceri din ce în ce mai sincrone operelor originale apărute la diverse edituri din întreaga lume.

Ca în fiecare an, la acest eveniment, participă zeci de edituri din întreaga țară, difuzori de carte străina, firme de papetărie, birotică, muzică și jucării, galerii de artă, instituții de cultură și învățământ etc., publicul având oportunitatea de a alege produse tematice și cărți din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, știință și tehnică, calculatoare, mass-media și comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărți pentru copii, enciclopedii, dicționare și ghiduri, manuale și auxiliare didactice, cărți pentru timpul liber, meditație și recreere etc.

LIBREX 2013 își propune să aducă, în cele cinci zile de târg, o agendă culturală bogată și variată:

  • lansări de carte urmate de sesiuni de autografe;

  • seminarii și prezentări pe diverse teme de interes atât pentru specialiști, cât și pentru cei dornici de informare;

  • Autorul zilei, o campanie de promovare structurată în cinci ediții corespunzătoare fiecărei zile de târg

  • Literary Five o'clock, club de lectură liberă din creația proprie în limita a max. 10 minute rezervate fiecărui participant, urmată de conversații critice;

  • Micul Print, concurs-recital de poezii și scenete pentru copii;

  • Clubul ilustratorilor de carte, bursa vizuala de ilustrație originala de carte;

  • Premiile LIBREX 2013;

  • bursa locurilor de munca în domeniul editorial;

  • mini-concerte instrumentale, spectacole de teatru, dans și proiecții de film etc.

PROGRAM DE VIZITARE

  • miercuri-vineri: 10.00 - 19.30

  • sâmbătă: 10.00 - 20.30

  • duminică: 10.00 - 17.00

Virgil Demșa Crainicu


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat