Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Marcarea numărului 100 al revistei "Raze de speranță" a Parohiei "Isus, Bunul Păstor"

Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman sărbătorește 100 de numere ale revistei parohiale "Raze de speranță". La 8 martie 2013, cu ocazia Zilei Mamei se organizează, la centrul pastoral parohial, o serată folk pentru a sărbători această zi dedicată mamelor, dar și pentru a evoca apariția numărului 100.

*

"100 de raze de speranță"

Când am venit ca paroh în acest cartier, una din preocupările mele după formarea parohiei și a ridicării construcțiilor necesare, a fost să devenim și o parohie cunoscută. Fiind o parohie tânără, m-am gândit că cel mai potrivit pentru aceasta este să cooptez tinerii, știind energia pe care o au aceștia și deschiderea spre nou și spre noi provocări.

De aceea, încă de a început, m-am gândit la înființarea unui site parohial și a unei reviste parohiale. Așadar, am făcut cunoscut proiectul credincioșilor, iar ei au fost foarte încântați. Pentru site am apelat la un specialist în IT, iar pentru revistă, am apelat la tineri, în special. Aveam nevoie de un nume și, din mai multe încercări, au rămas la actuala denumire: "Raze de speranță". De ce revistă? De ce site? De ce raze de speranță?

Sunt întrebări la care am răspuns chiar în primul număr: "...verba volant, scripta manent" (vorbele zboară, scrisul rămâne)... Auzim deseori multe lucruri interesante dar, pentru că mintea noastră nu le poate reține pe toate, oferim această posibilitate de a reveni asupra unor texte care ne-au plăcut... într-o lume în care răul încearcă să ne doboare, toate aceste străduințe ale noastre pot fi raze de speranță, raze care să ne lumineze pe drumul de credință spre iubirea divină" (revista nr. 1).

Iată-ne ajunși la numărul 100, număr jubiliar. Au trecut deja opt ani de la primul număr. Am în față numărul 1 și numărul 99; am crescut, calitativ vorbind, dar încă suntem la început. Am privit zilele trecute la celebrările ocazionale de împlinire a 100 de ani de "Lumina creștinului". Magnific!!!

Firesc, m-am întrebat, ce va fi această revistă peste 92 de ani? Va mai fi? Cum va arăta? Am văzut "zbuciumul" începutului revistei diecezane "Lumina creștinului". Știind că și noi am avut un început, îmi doresc ca și revista noastră să progreseze. Și această revistă a început greu, nu știam nici unul cum se face, ce trebuie să facem. Am avut multe nopți nedormite, calculatoare blocate și material pierdut, a trebuit să reluăm de la început cu aranjarea în pagină, probleme financiare și multe altele. Dar nimic nu ne-a oprit. Am mers înainte cu dorința de a fi raze de speranță, pentru toți cei care vor citi revista, să le dăm curaj că, în ciuda tuturor încercărilor, putem birui.

Mulțumesc tuturor colaboratorilor, tuturor celor care vor ajuta ca revista să continue și așteptăm articolele și sugestiile dumneavoastră.

La mulți ani, "Raze de speranță"!

Pr. Francisc Fărcășel


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat