Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Colecta din a doua duminică a Postului Mare în Dieceza de Iași

"Ziua Mondială a Bolnavului, ce se celebrează an de an la 11 februarie fie la Lourdes, fie la Altöting, ca anul acesta (în dieceza noastră la 13 mai - Apariția Maicii Domnului la Fatima, când ne îndreptăm cu toții spre sanctuarul din Cacica), este un moment de prețuire pentru cei care știu să-și unească suferințele lor cu ale lui Cristos, așa cum a știut s-o facă Maria, mama lui Isus. Această zi este o fericită ocazie pentru a arăta dragostea noastră pentru cei în suferință, solidaritatea noastră cu ei și, în același timp, este o ocazie să arătăm cât este de prețuită slujirea celor bolnavi din partea rudelor, a medicilor și a personalului sanitar, și cât de valoroasă este rugăciunea și dragostea celor din societate, din familii, din centrele de caritate și îngrijire a bolnavilor, și cât de importantă este rugăciunea pentru ei și rolul benefic și salvific al suferinței unite cu jertfa lui Cristos. Să nu uităm îndemnul Sfântului Părinte Benedict care, propunându-ne exemplul samariteanului milostiv, ne cheamă cu insistență cum a făcut Isus cu tânărul din evanghelie: «Mergi și fă și tu ca el» (Lc 10,37)", scrie PS Petru Gherghel în mesajul pentru a XXI-a Zi Mondială a Bolnavului din 11 februarie 2013.

Adăugăm acestui mesaj al episcopului Petru Gherghel și invitația Centrului Diecezan Caritas Iași pentru ca în aceste zile de post și pregătire să acordați puțin din atenția dumneavoastră persoanelor în vârstă și bolnavilor pe care îi sprijinim prin Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu".

Apelăm așadar la ajutorul dumneavoastră pentru a organiza colecta credincioșilor din a doua Duminică a Postului Mare și pentru a încerca să sensibilizăm comunitatea credincioșilor din parohia dumneavoastră, la problemele cu care se confruntă persoanele pe care noi le asistăm.

Colecta din a doua Duminica a Postului Mare, 24 februarie 2013, este destinată Centrului Diecezan Caritas Iași și reprezintă participarea dumneavoastră pentru susținerea activității celor șaisprezece Centre de Îngrijiri la Domiciliu care funcționează în Dieceza de Iași în cadrul Programului "Servicii de Îngrijiri al Domiciliu".

Colecta va fi virată în contul Episcopiei Romano-Catolice Iași - RO78 RNCB 0175 0335 9236 0005, Banca Comercială Română Iași cu specificația "Colecta Caritas".

Vă dorim un post bogat în haruri, inițiative generoase și acțiuni caritabile prin care Biserica ne cheamă să-l urmăm pe Cristos pe drumul Crucii spre Înviere.

Pr. Egidiu Condac

* * *

Centrul Diecezan Caritas Iași
Str. Sărăriei, nr. 134
700116-Iași
tel.: 0232/210085
fax 0232/217998
e-mail: contact@caritas-iasi.ro
www.caritas-iasi.ro


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat