Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Pelerinajul Maicii Domnului de la Cacica

În perioada 7-10 februarie 2013, icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost în pelerinaj în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Dărmănești. Au fost zile de binecuvântare și de har în care credincioșii din Dărmănești, împreună cu păstorii lor, s-au strâns în jurul Mamei cerești.

Cu mare bucurie și pietate, credincioșii din Parohia Dărmănești, alături de păstorii lor, au primit, joi, 7 februarie 2013, venerata icoană a Maicii Domnului de la Cacica pe care an de an mergeau în pelerinaj să o venereze la sanctuar.

După momentul emoționant a primirii icoanei, s-a celebrat sfânta Liturghie la care au fost prezenți mai mulți preoți și un mare număr de credincioși. La predică părintele Ludovic Butnărașu, vicedecan de Moinești, a scos în evidență rolul și importanța sfintei Fecioare Maria în planul de mântuire a lui Dumnezeu și în viața creștinului.

În timpul acestor zile copiii, tinerii și adulții au fost mereu aproape de Maica Domnului, participând cu credință și implicându-se într-un mod cu totul deosebit la sfintele Liturghii și la momentele de rugăciune pe care le-au organizat împreună cu păstorii lor.

Sâmbătă, 9 februarie 2013, după sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe străzile Dărmăneștiului. Au participat mulți credincioși, însoțind-o în rugăciune și cântare pe Maica cerească.

Duminică, 10 februarie 2013, la sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă, care a celebrat jertfa sfântă. La predică, Preasfințitul a vorbit despre lucrările minunate pe care Dumnezeu le-a realizat în viața sfintei Fecioare Maria, despre criza în care se află familia datorită îndepărtării de Dumnezeu și de adevăratele valori. De asemenea, Preasfințitul a subliniat importanța rugăciunii și a încrederii familiei în sfânta Fecioară Maria, Regina familiei, care călăuzește, apără și binecuvântează familiile credincioase.

Momentul despărțirii a fost emoționant și înduioșător. Mulți credincioși care au fost mereu lângă icoana Maicii Domnului în aceste zile, care i-au prezentat necazurile și bucuriile lor, care au primit atâtea haruri și au simțit mângâierea duioasă a Mamei cerești, s-au despărțit cu tristețe de icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Aceste zile în care ne-am adunat cu bucurie și pietate în jurul Mamei noastre cerești să rămână mereu în amintirea noastră și să ducem tuturor bucuria care ne mângâie inimile: că avem o Mamă care tot timpul este alături de noi și care ne așteaptă într-o zi în cer alături de fiul ei Isus. Mulțumim Mamei noastre cerești pentru toate harurile pe care le-a mijlocit pentru noi, și pentru că este mereu alături de comunitatea noastră.

Sfântă Fecioară Marie de la Cacica, roagă-te și mijlocește pentru comunitatea noastră și pentru familiile noastre!

Pr. Sergiu Dămoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-10 februarie: Dărmănești: Pelerinajul Maicii Domnului de la Cacica


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat