Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan Iași: Itinerar liturgico-misionar pentru Postul Mare și Timpul Pascal 2013

Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD Iași) vine în întâmpinarea credincioșilor care doresc să trăiască timpul sfânt al Postului Mare și al Învierii Domnului în spirit misionar prin broșura intitulată "Mesageri ai credinței: Itinerar liturgico-misionar pentru Postul Mare și Timpul Pascal".

Broșura a apărut la Editura Sapientia și propune credincioșilor o serie de scurte meditații zilnice pe baza fragmentului evanghelic al zilei. Meditațiile aparțin preoților și părinților diaconi din Dieceza de Iași care au făcut experiența misionară în timpul anului pastoral din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, desfășurându-și activitatea în misiunile din Kenya, Coasta de Fildeș, Ecuador și Republica Moldova.

Fiecare meditație este însoțită de un proverb african sau de un gând misionar care încearcă să ne ajute să vedem viața, credința și mântuirea fie prin prisma altor popoare și culturi, fie prin ochii sfinților sau fericiților cărora le aparțin citatele.

Broșura cuprinde cuvântul PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, cuvânt intitulat "Biserica locală de Iași angajată în opera de evanghelizare", mărturii personale despre timpul petrecut în țările de misiune semnate de preoții și părinții diaconi care semnează meditațiile zilnice, precum și un moment de rugăciune pentru misionari.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru harurile și binecuvântările pe care le revarsă asupra diecezei noastre prin slujirea plină de generozitate a misionarilor noștri. Mulțumim de asemenea preoților și părinților diaconi colaboratori pentru disponibilitate, și tuturor oamenilor de bunăvoință care susțin opera misionară. Nu în ultimul rând, mulțumim celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la realizarea acestui itinerar liturgico-misionar, făcând posibilă materializarea acestui proiect.

Broșura "Mesageri ai credinței: Itinerar liturgico-misionar pentru Postul Mare și Timpul Pascal" poate fi procurată prin comandă la adresa de mail centrulmisionar.is@gmail.com sau la numerele de telefon 0233/744491 (CMD Iași), 0765/485514 (Pr. Florin-Petru Sescu).

Centrul Misionar Diecezan


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat