Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Activități la Fundația "Sfântul Ioan Bosco"

Salezienii lui Don Bosco (Fundația "Sfântul Ioan Bosco") din Bacău a realizat o prezentare a activităților din perioada 17 septembrie 2012 - 15 ianuarie 2013.

17 septembrie - reîncepe Centrul de zi

După o pauză de trei luni de zile Centrul de zi "Dominic Savio" își reia activitățile. Anul acesta numărul celor care frecventează centrul depășește 40 de copii. Aceștia sunt ajutați de patru educatori plus voluntari. Programul zilnic cuprinde: teme, recreație, gândul zilei, activități artistice, activități manuale, limba engleză.

23 septembrie - Animație la concursul "Campionii Speranței"

Participarea noastră la concursul "Campionii Speranței", concurs organizat pentru copii cu dizabilități, a fost o ocazie în plus de a aduce o rază de lumină în suflet și un zâmbet pe buze celor mai mici. Bansurile, momentele de clovnerie, "face-painting"-ul au dat culoare unui concurs unde nimeni nu a pierdut dar toți au câștigat.

22 septembrie - 15 octombrie - Curs animator socio-educativ pentru tinerii din mediul rural

Un grup de 25 de tineri proveniți din mediul rural au obținut, în urma participării la curs, diploma de animator socio-educativ. Acest curs a fost pentru mulți dintre ei o bună ocazie de a-și dezvolta capacitățile și aptitudinile necesare lucrului în domeniul social, de a învăța să lucrezi în echipă, de a proiecta soluții diferitelor probleme cu care se confruntă mediul din care ei provin.

4 noiembrie - ADS la teatru

Cei din grupul ADS ON au simțit nevoia să-și potolească setea de cultură, și astfel au hotărât să meargă împreună la o piesă de teatru: "Cerere în căsătorie".

10 noiembrie - Turneu de șah

După turneul de fotbal a fost rândul unui turneu de șah. Care va fi următorul turneu?

21 noiembrie - examen instalatori (al treilea curs)

Cursurile de instalatori și electricieni organizate în cadrul fundației sunt din ce în ce mai mult cunoscute și în același timp apreciate. Al treilea grup de cursanți au absolvit cu bine și sunt gata să pună în practică ceea ce au învățat.

23-25 noiembrie - întâlnire vocațională la Chișinău

Timp de două zile, tineri din Bacău și Chișinău, și-au dat întâlnire la Chișinău pentru a cunoaște mai de aproape figura și exemplul lui Don Bosco și pentru a face un pas înainte în descoperirea planului lui Dumnezeu în viața lor.

Lectio Divina în perioada Adventului

Un mod de a ne pregăti pentru sărbătoarea nașterii Mântuitorului a fost acela de a ne apropia mai mult de Cuvântul lui Dumnezeu. În acest scop în fiecare sâmbătă seara participam împreună la Lectio Divina.

7 decembrie - Gala Voluntarului

A devenit de acum tradiție ca în fiecare an asociațiile și fundațiile ce derulează diferite proiecte sociale, să se întâlnească la Gala Voluntarului pentru a sublinia și a răsplăti munca celor care dedică din timpul și energiile lor ca aceste proiecte să devină realitate.

17 decembrie - Duminica împreună - pe zăpadă

Deși temperatura era sub zero grade, asta nu ne-a împiedicat să ne bucurăm de zăpada proaspăt așezată.

18-22 decembrie - Ieslea Vie la Arena Mall

Ajunsă la cea de a treia ediție, activitatea "Ieslea Vie" a fost și anul acesta o ocazie bună de a împărtăși și celor din jur din bucuria și pacea aduse de Pruncul din Betleem.

23 decembrie - Serbare de Crăciun

În fiecare an copiii și animatorii de la centrul de zi și din oratoriu vin în fața părinților cu o mică serbare. A fost un moment de familie în care părinții au putut să vadă rodul muncii ultimelor luni. Nu a lipsit nici Moș Crăciun, care, ca in fiecare an, are câte ceva pentru fiecare copil.

24 și 26 decembrie - Colinde - ADS

Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea familiei. Ce poate fi mai frumos decât să mergem în grup la familiile noastre pentru a-i colinda pe părinții noștri și a le ura un "Crăciun Binecuvântat".

31 decembrie - Revelion

Sfârșitul lui 2012 și începutul lui 2013 ne-a găsit pe toți împreună. muzica, jocurile, artificiile, șampania, dar și momentul de rugăciune în parohie au fost "ingredientele" nopții de la cumpăna anilor.

3-5 ianuarie - Minicampus la Piatra Neamț

Dornici de a petrece câteva zile pe zăpadă am plecat în număr de 37 de persoane spre Piatra Neamț. În prima zi cele patru ore petrecute pe patinoar au fost mai mult decât suficiente pentru a ne încălzi mușchii picioarelor și a ne satisface pofta de gheață. Însă când fost vorba de sanie sau schi nu prea am avut succes ... lipsea zăpada. Asta e ... luăm lucrurile așa cum vin.

7-11 ianuarie - Iarna Împreună

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Iarna Împreună a adunat și anul acesta un număr de 50 de copii și 20 de voluntari. Filmul, discuțiile în grupuri, activitățile manuale, jocurile, bansurile au dat culoare și a viață ultimei săptămâni din vacanța de iarnă

Construcția de extindere a oratoriului

Nu putem încheia fără a sublinia progresele făcute la construcția de extindere a oratoriului. Deși iarna și-a intrat în drepturi asta nu a însemnat oprirea lucrărilor. Din contră, sperăm ca în cât mai scurt timp să putem să ne folosim de condițiile oferite de noua clădire.

Detalii și imagini de activități sunt disponibile pe blogul http://donbosconord.blogspot.com.

Fundația "Sfântul Ioan Bosco" este situată la adresa: Str. Tazlăului, 9, 600372-Bacău; tel. 0234582330; fax 0234 524217, e-mail: sdbbacau@gmail.com, donbosco_bc@yahoo.com; http://www.donbosco.ro, http://donbosconord.blogspot.com.

În România, salezienii activează în localitățile: Constanța și Bacău, dar au și un sediu la Chișinău. Casele saleziene din România (Constanța și Bacău) și cea din Republica Moldova (Chișinău) depind de Inspectoria Saleziana Nord Est "San Marco" din Italia, fondată în 1895.

Fundația "Sfântul Ioan Bosco"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat