Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bacău

În zona Bacău, persoanele consacrate s-au întâlnit la surorile din Congregația "Maestre Pie Venerini" din Bacău, în ziua de 3 februarie 2013.

Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune comunitară.

Tema acestei întâlniri a fost: "Noua evanghelizare rodnică este posibilă doar prin intensificarea trăirii credinței la nivel personal, comunitar, diecezan, național și mondial".

Pr. Tiberiu Scorrano, din comunitatea carmelită de la Luncani, a evidențiat cele două dimensiuni ale vieții Biserici: dimensiunea petrină, caracteristică a vieții instituționale a Bisericii, și dimensiunea mariană, caracteristică a vieții consacrate.

Apoi a urmat procesiunea solemnă de la casa surorilor până la biserica parohială "Fericitul Ieremia" din Bacău, iar la 10.30 a avut loc sfânta Liturghie prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, împreună cu ceilalți confrați preoți prezenți la întâlnire.

La începutul sfintei Liturghii, pr. Isidor a citit mesajul PS Petru Gherghel către persoanele consacrate, subliniind că "de fapt, lumânările, pe care astăzi, și mai ales în ziua profesiunii, le-ați purtat și le purtați în mâini, au simbolismul lor și vă amintesc de datoria de a vă consuma pentru a lumina, pentru a umple de bucurie pașii voștri și ai oamenilor în mijlocul cărora sunteți chemate să dați mărturie omului".

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh Dumitru Gabor a mulțumit persoanelor consacrate prezente la această sărbătoare și le-a urat o viață de sfințenie.

După-amiază, la casa surorilor "Maestre Pie Venerini", fiecare congregație a prezentat carisma și activitățile proprii cu scopul de cunoaștere reciprocă și colaborare în viitor.

În timpul prezentării ne-a onorat cu prezența, făcându-ne o surpriză frumoasă, PS Aurel Percă. Excelența sa ne-a încurajat și a evidențiat importanța vieții consacrate în Biserică. După salutul și binecuvântarea Preasfințitului, ziua s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică.

Surorile "Mestre Pie Venerini" din Bacău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 februarie: Bacău: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bacău


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat