Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Ziua Persoanelor Consacrate în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei"

"Eu sunt lumina lumii, dar și voi sunteți sarea pământului și lumina lumii".

În procesiune cu candelele aprinse, circa 70 de călugări și călugărite din zona Roman s-au deplasat duminică, 3 februarie 2013, de la casa părinților iozefini din Roman spre biserica "Inima Neprihănită a Mariei" pentru a participa la sfânta Liturghie, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Persoanelor Consacrate.

În cuvântul de salut pr. paroh Ionel Roșu a adresat în numele lui, dar și al comunității parohiale "un bun venit" în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" tuturor persoanelor consacrate prezente. Totodată le-a reamintit că astăzi la picioarele altarului își vor aminti de depunerea voturilor de sărăcie, castitate și ascultare. "Să o rugăm pe Sfânta Fecioară Maria , patroana acestei parohii, să ne ajute să ducem la desăvârșire, lucrarea pe care Dumnezeu a început-o în noi".

Cu credință și evlavie persoanele consacrate au participat la celebrarea sfintei Liturghii, prin citirea lecturilor, invocațiilor de la Rugăciunea credincioșilor (Surorile Sfântului Iosif), precum și la Ofertoriu (Misionarele Duhului Sfânt).

Părintele predicator a subliniat: "Chemarea la viața consacrată este un mister". A îndemnat persoanele consacrate de față să repete în fiecare zi "da"-ul pronunțat în momentul profesiunii și fiecare să fie un adevărat model de trăire a vieții consacrate. Totodată să mulțumim prin mijlocirea Fecioarei Maria, pentru acest mare dar.

Această mulțumirea a fost întărită magistral de corul parohiei prin interpretarea unui fragment din opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi.

La cererea pr. Mario Aldegani, superior general al ordinului Iosefinii lui Murialdo, într-o atmosferă de liniște și interiorizare, fiecare persoană consacrată și-a reînnoit voturile de castitate, sărăcie și ascultare.

Întreaga asistență a primit de la părintele paroh binecuvântarea finală, care a cerut mijlocirea sfântului Blaziu, episcop și martir, ajutorul în vindecarea bolilor de gât, mijlocire materializată de două lumânări aprinse puse la gâtul credincioșilor.

Prof. Vicențiu Ciocan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 februarie: Roman: Ziua Persoanelor Consacrate în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei"


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat