Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru cea de-a XLVII-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale

La Editura "Presa Bună" a apărut Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia celei de-a XLVII-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale, care va fi marcată la 12 mai 2013. Este a 118-a broșură din colecția "Mesaje".

Textul a fost tradus de pr. Mihai Pătrașcu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași. Acest document a fost semnat de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea la 24 ianuarie 2013, la Vatican, în sărbătoarea sfântului Francisc de Sales (patronul jurnaliștilor).

"Rețelele sociale: porți de adevăr și de credință; noi spații de evanghelizare". Aceasta este tema Mesajului Sfântului Părinte pentru cea de-a 47-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, care se va celebra la 12 mai.

Și în mediul digital, "unde se înalță cu ușurință voci cu tonalități aprinse și conflictuale", domină uneori senzaționalul, iar Benedict al XVI-lea atrage atenția că "suntem chemați la un discernământ atent".

Creștinii sunt îndemnați să ducă în rețelele de socializare "lumina afabilă a credinței", cum spunea fericitul Newman. Rețelele de socializare, continuă mesajul, ar putea fi "nu doar instrumente de evanghelizare, ci și un factor de dezvoltare umană".

Succesorul lui Petru observă că rețelele "facilitează punerea în comun a resurselor spirituale și liturgice" și, mai mult, "pot deschide și alte dimensiuni ale credinței". De fapt, multe persoane descoperă on-line experiențe de credință, de comunitate și de pelerinaj. Și astfel, făcând ca Evanghelia să fie "prezentă în mediile digitale" persoanele pot fi invitate la întâlniri de rugăciune și la celebrări în spații concrete, precum capele și biserici.

Papa își încheie mesajul cu un îndemnul, către credincioși, "de a nu exista lipsă de coerență sau de unitate de expresie" și "de a vesti Evanghelia atât în realitatea fizică cât și în cea digitală".

Cosmin Croitoru

* * *

Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia celei de-a XLVII-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale
Benedict al XVI-lea, Ed. "Presa Bună", 2013, 10x14 cm, 12 p., 0,5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat