Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coasta de Fildeș: Un nou sat pe harta parohiei din Djebonoua. Evanghelizare la Bokassou

Un proverb persan spune că răbdarea este amară, dar dă roade dulci. Lăsând la o parte roadele, proverbul în cauză ar putea foarte bine să exprime munca unui misionar pentru care răbdarea are o importanță mai mare decât au roadele. În sensul că numai un misionar știe de câtă răbdare este nevoie pentru a-l așeza pe Dumnezeu în locul mentalităților animiste. Rodul este același - evanghelizarea, însă timpul răbdării e diferit. Este greu, dar în final apar și roadele. Astfel, ca o dovadă a faptului că munca misionarilor români din Coasta de Fildeș nu e în zadar, anunțăm cu bucurie că din 23 ianuarie 2013, parohia din Djebonoua are în componența ei un nou sat: Bokassou.

La finalul unei munci asidue și după acceptul locuitorilor, a avut loc, după cum se obișnuiește, evanghelizarea oficială. Conform tradiției, la această evanghelizare au luat parte reprezentanți din toate satele parohiei, în acest an aproximativ 300, pentru a cere de la Dumnezeu binecuvântare asupra satului și pentru a da exemplu prin propria purtare despre credința creștină. Astfel, după procesiunea de la început desfășurată în jurul satului, în cadrul Liturghiei, după proclamarea lecturilor, au luat cuvântul doi cateheți pentru a expune cu propriile cuvinte ce înseamnă pentru ei credința creștină. Mai mult, întrucât se spune că nimic nu este mai contagios ca propriul exemplu, îmbrăcați în hainele tradiționale luminate de explozia de culori, oaspeții au oferit un adevărat spectacol de dansuri și cântece sfinte, invitându-i și pe cei din noul sat să le urmeze exemplul. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze aceste sat!

Știrea aceasta nu este o laudă, este mai degrabă o mulțumire. Un misionar știe că roadele sale depind de Dumnezeu și de rugăciunile pe care credincioșii le înalță pentru ei.

Mădălin Bărbuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 ianuarie: Coasta de Fildeș: Un nou sat pe harta parohiei din Djebonoua. Evanghelizare la Bokassou


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat