Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida (Spania): Migrațiile - pelerinaj de credință și de speranță

"Migrațiile - pelerinaj de credință și de speranță" a fost motoul celebrării Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului, în Spania, la Lleida, duminică, 20 ianuarie 2013.

Ca în fiecare an, străinii catolici din oraș, cărora li s-au adăugat și credincioși din comunitatea locală, și-au dat întâlnire pentru a sărbători această zi dedicată tuturor acelora care, dintr-un motiv sau altul, au lăsat în urmă locul de baștină și au făcut din Lleida un loc pentru o viață mai bună.

Întâlnirea din acest an a început cu celebrarea sfintei Liturghii la Colegiul Fraților Mariști, gazda întâlnirilor noastre din ultimii ani. Prezidată de Preasfințitul Joan Piris de Frígola și concelebrată de către pr. Juan Mora și pr. Adrian Burcă, Liturghia a fost un act de mulțumire pentru tot ceea ce Biserica ne-a oferit și continuă să ne ofere pe durata acestui "pelerinaj".

Preasfințitul a insistat asupra ideii că am început un pelerinaj, dar nu suntem singuri pe acest drum, aflați la voia sorții, ci însoțiți de Isus, în care ne-am pus credința noastră, la fel ca și speranța că niciodată nu ne va lăsa singuri pe durata călătoriei vieții. Ne-a îndemnat să punem capăt granițelor, separărilor, deoarece, în calitate de fii ai aceluiași Tată, toți suntem frați. Între noi, în Biserica lui Cristos, nimeni nu e în plus, fiecare își are locul. Referindu-se la nunta din Cana, relatată în evanghelia zilei, ne-a invitat pe toți să trecem de la epoca de piatră, a legii lui Moise, la epoca iubirii, a lui Isus, însoțiți de Maria, care ne îndeamnă mereu să urmăm cele spuse de către Fiul ei, iar dacă o ascultăm, trecem de la nevoie la abundență, de la răceală la dragoste.

După celebrarea sfintei Liturghii, a urmat festivalul folcloric, moment în care ni s-a alăturat și comunitatea ortodoxă română și cea coptă egipteană. Toți am pus în comun o părticică din cultura proprie, prin dans, muzică, teatru, gastronomie...

Anul acesta ne-a venit și nouă, românilor, rândul de a prelua ștafeta organizării întâlnirii din anul următor de la țara care a organizat manifestările de anul acesta, Ecuador.

Până atunci, reînnoim speranța și credința în Isus, rugându-ne ca el, împreună cu Mama sa, să ne fie alături mereu, în pelerinajul în care ne aflăm.

Imagini: http://www.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/325181667493142

Florentina Budău


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat