Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Un drum scurt, dar plin de credință și încredere...

Potrivit tradiției, duminică, 20 ianuarie 2013, peste 60 de cercetași din centrul local "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Pildești, temerari, exploratori și lideri au făcut o vizită la biserica ortodoxă din Simionești, comuna Cordun, cu ocazia Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

Cu mare bucurie, am fost primiți de către părintele paroh Vasile Romeo Trofin, care ne-a invitat cu mare drag pe toți să pătrundem în frumoasa biserică. Părintele ne-a făcut o interesantă prezentare a bisericii. Ne-a explicat în câteva cuvinte care sunt diferențele dintre noi, dar mai ales care sunt asemănările, care au arătat că suntem cu toții frați în aceeași credință, că avem aceeași Biblie, dar mai ales același Dumnezeu care ne iubește pe toți. Am ascultat cu multă atenție tot ce ne-a spus părintele, dar am și pus întrebări dornici să aflăm cât mai multe și pentru a crea un ambient frumos pentru rugăciunea comună care a urmat.

Cred că tuturor o să ne rămână în inimă momentul când cele două lumânări de culori diferite, una galbenă și una albă, s-au apropiat și au stat aprinse formând o singură flacără, în timpul rugăciunii copiilor lui Dumnezeu - "Tatăl nostru", care ne-a fost dată chiar de Isus. Rugăciunea a mai cuprins și momente frumoase în care am cântat, am citit din Sfânta Evanghelie, dar am și rostit intenții pentru ambele Bisericii.

La final, părintele ne-a dăruit binecuvântarea, dar și un ceai călduț și multe alte bunătăți. După câteva jocuri, am mers acasă plini de credință și de încredere în Dumnezeu.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această activitate și nu ne vom opri din a ne ruga pentru unitatea creștinilor, până când rugăciunea lui Isus Cristos, care s-a rugat la Tatăl "Ca toți să fie una, după cum tu ești în mine și eu în tine" (In 17,21), să devină o realitate între creștini.

Iată câteva păreri legate de activitatea de azi:

"A fost o experiență frumoasă cu ajutorul căreia cu toții ne-am dat seama că diferența dintre catolici și ortodocși nu este una colosală și dacă oamenii doresc cu adevărat această unitate, atunci se va produce cu ajutorul lui Dumnezeu" (Ramona Iștoc, temerari).

"A fost o activitate care a meritat. Am aflat multe lucruri noi despre care chiar nu știam. Am fost impresionați de acea cruce ce era croită în lemn și, de asemenea, de ritualul Sfintei Liturghii... dar mai cu seamă cu toții am simțit căldura cu care ne-a întâmpinat părintele" (Monica Ciobanu, explorator).

"Astăzi a fost o zi mai diferită. O vizită la Simionești la biserica ortodoxă unde, ca în fiecare an, încercăm să facem un pas mic pentru unitatea bisericilor. Am învățat lucruri pe care nu le știam și ne-am rugat împreună, catolici și ortodocși, pentru unirea bisericilor" (Ionela Bulai, explorator).

Ioana Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 ianuarie: Pildești: Un drum scurt, dar plin de credință și încredere


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat