Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

În cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, la Bacău, s-a desfășurat o celebrare duminică, 20 ianuarie 2013, la Mănăstirea "Sfânta Monica" (Cartierul Izvoare) unde pr. Cătălin Florea, surorile Oblate Asumpționiste și alți tineri catolici și ortodocși și-au unit cugetele în rugăciune pentru unitatea creștinilor. Tinerii din zona Bacău au fost provocați la o întâlnire unde au avut ocazia să se roage pentru unitatea Bisericii.

"Pentru mine, tânărul de azi, s-a desfășurat o celebrare pentru unitatea creștinilor, eu care sunt atât de dezorientat, de dezbinat în interiorul meu, în relațiile cu cei din jur, eu care alerg după multe, dar în final nu știu după ce. De aceea am dorit să răspund acestei provocări și mi-am dat seama că nu sunt singur în căutarea unității, atunci când am întâlnit mai mulți tineri de diferite confesiuni în căutarea acelorași aspirații".

Tema zilei a fost: "Ce cere Domnul de la noi?" (cf. Mih 6,6-8). Pătrunși de această întrebare ne-am unit cu Dumnezeu, într-un moment de rugăciune. Am cerut iertare lui Dumnezeu pentru toate păcatele săvârșite împotriva unității, mai ales pentru acele momente în care noi înșine nu am fost un instrument de unitate, nu am știut să valorificăm ceea ce este bun în celălalt. Împreună am cerut lui Dumnezeu harul unității.

Ne-am împărțit în grupuri în care am împărtășit din experiențele noastre zilnice trăite cu frații de alte confesiuni precum și ce pași concreți putem face spre unitate.

Mulțumim surorilor Oblate Asumpționiste care ne-au oferit această ocazie de a descoperi darul unității, de a ne înflăcăra și de a lucra ca dorința lui Isus Cristos: "Ca toți să fie una!" să se împlinească.

Monica Cazacu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 ianuarie: Bacău: Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Mănăstirea "Sfânta Monica"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat