Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Congregația "Surorilor lui Isus Răscumpărătorul" la jubileul de 150 de ani

Marți, 15 ianuarie 2013, Surorile lui Isus Răscumpărătorul vor sărbători 150 de ani de la aprobarea congregației, de către fericitul papă Pius al IX-lea.

În scrisoarea trimisă membrelor congregației, superioara generală, sora Marilena Russo, a scris:

"Al 150-lea aniversar a întâlnirii fondatoarei cu Pius al IX-lea, la 15 ianuarie 1863, un eveniment care a dat o hotărâtă întorsătură existenței sale și care a avut o mare repercusiune în viața ei și în istoria noastră. În jurnalul autobiografic, Victorine, notează «epocă de har, zi de har prin excelență». Da, un har neașteptat, foarte dorit, trăit intens și la care, încontinuu, face referire în timpul vieții sale, destul de încercate. Cuvintele papei sunt o expresie clară a voinței lui Dumnezeu asupra ei, transmit un curajos impuls itinerariului ei întărind tenacitatea, curajul și credința ei.

Ce surprinzătoare coincidență celebrarea celui de-al 150-lea aniversar în acest an dedicat credinței! Este un har și pentru noi, astăzi! Vom încerca să-l trăim în rugăciune intensă, sporind viața noastră spirituală în fidelitatea carismei pe care Duhul Sfânt a suscitat-o în inima Fondatoarei. Să fim recunoscători pentru viața ei, pentru răspunsul ei, pentru moștenirea prețioasă pe care ne-a transmis-o"

Evenimentul va fi precedat de un triduum de rugăciune în care surorile vor celebra: credința, invocându-l pe Duhul Sfânt; credința, primind darul Duhului Sfânt; credința, mulțumind pentru "da-ul" Victorinei.

Momentul cel mai intens îl va constitui, la 15 ianuarie 2013, celebrarea sfintei Liturghii în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești, în biserica din Slănic Moldova și în biserica greco-catolică din Bârsana (Maramureș).

Surorile lui Isus Răscumpărătorul mulțumesc tuturor celor care vor oferi o rugăciune de mulțumire sau de mijlocire sau vor participa la sfânta Liturghie.

Surorile lui Isus Răscumpărătorul - Onești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 ianuarie: Onești: Jubileul de 150 de ani al Congregației "Surorilor lui Isus Răscumpărătorul"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat