Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Impresii din Germania

Prin prezentele rânduri vin a vă răspunde la întrebările prin care publicația dorește să afle interesul cititorilor ori de unde s-ar afla, așa cum este situația noastră.

Ne aflăm în Germania și, din grija pr. Anton Despinescu, lună de lună beneficiem de această publicație care pentru noi este un îndrumar.

"Lumina creștinului" este hrană spirituală și în fiecare lună o așteptăm cu interes. De multe ori mă gândesc la felul în care se reușește să se redea aspecte pe care noi le aflăm acum. Mă refer la episcopul Anton Durcovici care și-a dat viața pentru credință.

Am antenă parabolică și recepționez România Internațional. Am prilejul să văd și Iașiul, capitala Moldovei, în care am trăit și eu câțiva ani și în care m-am și căsătorit.

De fiecare dată urmăresc articolele în care iese la lumină activitatea preoților cât și trecerea lor la cele veșnice. Cel mai mult m-au interesat articolele legate de preoți care au avut de suferit în "epoca de aur". Posed o serie de cărți, începând cu Orizonturi roșii a lui Pacepa, și materiale din care reiese jertfa depusă de mulți preoți. Niciodată nu am crezut că neomenia împușcatului va reieși vreodată la iveală. Ar fi nimerit să se publice o carte din care să reiasă numele preotului judecat și condamnat și după ani de detenție își reia activitatea.

Orice istorie are meritul de a fi învățată. Trebuie să fie cunoscută jertfa Bisericii prin care noi, trecători pe acest pământ, am fost martorii nelegiuirilor unei fantome cu ochii albaștri.

Nu pot să nu remarc activitatea pe care o desfășoară colectivul redacției pentru care mulțumesc. Ar fi nimerit ca la fiecare activitate din cadrul Bisericii să se vorbească și de istoria trăită și de efortul pe care l-au depus slujitorii fiecărei parohii. Dau un exemplu: "La 60 de ani de preoție". Sunt mulți dintre preoți care trec peste 80 de ani cu merite deosebite. Și mie, care am împlinit 86 de ani, îmi sunt vii în memorie anii petrecuți sub istoria comunismului. De aceea revista "Lumina creștinului" o dau mai departe unui preot român care apoi o dă mai departe și în felul acesta activitatea pe care o desfășurați este cunoscută de noi de aici. Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate și putere de muncă în această activitate fără încetare. Fiecare dintre noi ne bucurăm când primim această revistă minunată pentru care noi vă mulțumim.

Maria și Joan Bäet (Germania)

* * *

Mai multe detalii în Secțiunea specială "Centenarul revistei Lumina creștinului"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat