Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Cred în Dumnezeu. Tainele credinței

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Cred în Dumnezeu. Tainele credinței, scrisă de René Laurentin și tradusă în limba română de doamna Cecilia Lujinschi. Cartea apare în colecția Credo, formatul 13x20 cm, are 210 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 15 lei.

Încă de la origine, Biserica apostolică și-a exprimat și și-a transmis credința primită de la Isus Cristos în formule scurte, normative pentru toți. Totodată, ea a voit și a încercat să adune esențialul credinței sale în rezumate bine articulate și explicite, care au fost numite "mărturisiri de credință" sau "simboluri ale credinței". De-a lungul secolelor au fost numeroase astfel de mărturisiri sau simboluri, dintre care două ocupă un loc deosebit în viața Bisericii: Simbolul apostolilor (numit astfel pentru că este considerat pe drept cuvânt ca rezumatul fidel al credinței apostolilor) și Simbolul niceno-constantinopolitan (numit astfel pentru că este rodul primelor două concilii ecumenice: Niceea și Constantinopol, fiind până astăzi comun tuturor Bisericilor din Orient și Occident).

Aceste simboluri au fost ținta multor studii realizate de diferiți autori de-a lungul timpului. În acest context se înscrie și cartea Cred în Dumnezeu. Tainele credinței a teologului francez René Laurentin, carte ce se prezintă a fi o invitație la descoperirea adevăratului chip al lui Dumnezeu care s-a revelat prin creație și istoria mântuirii și este conținut în aceste simboluri.

Cartea, așa cum notează autorul în primele pagini, a fost scrisă sub forma unor articole destinate unei reviste. Acest lucru a fost posibil, continuă același autor, căci este vorba de o învățătură simplă și populară, în ciuda infinitei și nepătrunsei sale profunzimi. De asemenea, autorul, prin această carte, nu vrea să disece, nici să comenteze aceste simboluri, ci să-l prezinte pe însuși Dumnezeu care se revelează.

Corpul propriu-zis al cărții este alcătuit din 29 de capitole, primele două având rol de a introduce cititorul în ceea ce se numește simbolul credinței creștine, simbol care, datorită culturii noastre tot mai secularizate, adesea fondată pe ideea morții lui Dumnezeu, este din ce în ce mai neglijat, ba chiar uitat cu totul. Capitolele următoare ne prezintă mai pe larg esența acestui simbol, începând, cu primele cuvinte "Eu cred", până la ultimul - "Amin". Primele cuvinte înseamnă mult mai mult decât un pariu sau un risc, înseamnă adeziunea interioară la adevărul lui Dumnezeu însuși, intrarea plină de bucurie în intimitatea lui, iar ultimul vine cu scopul de a întări acordul nostru dat cuvântului lui Dumnezeu. Toate celelalte enunțuri ale simbolului sunt fundamentate pe aceste două sintagme, atât de bogate în semnificație.

Această carte se adresează tuturor acelora care doresc să-și întărească credința în Dumnezeul unul și întreit, descoperită prin lumina Simbolului credinței.

Laurențiu Turbuc

* * *

Cred în Dumnezeu. Tainele credinței,
René Laurentin, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-072-9, 13x20 cm, 210 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat