Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Prăjești: "Peregrinatio Mariae"

În perioada 27-30 ianuarie 2013, Parohia "Sfânta Treime" din Prăjești, a avut bucuria vizitei icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Tot în această perioadă, credincioșii au putut participa la trei zile de misiuni, avându-l ca predicator pe părintele Cristian Blăjuț, OFMConv.

Duminică, 27 ianuarie, la ora 15.15, în prezența Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a câtorva preoți, în frunte cu părintele paroh Gheorghe Pișta, a fraților novici de la noviciatul franciscan din Prăjești și a unui număr mare de credincioși, a sosit icoana Maicii Domnului însoțită fiind de părintele Cristian Pal și de fratele Marius-Nicolae Sava.

În cuvântul de primire, Excelența sa episcopul Aurel Percă a citat cuvintele Elisabetei, "De unde mie această bucurie, ca să vină la mine Maica Domnului meu?", și a continuat: "Voi, prăjeștenii, puteți întreba la fel ca Elisabeta, mama lui Ioan Botezatorul: De unde nouă această bucurie ca să vină Maica Domnului la noi?"

Aceste zile au fost zile de înălțare spirituală pentru mare parte dintre credincioși, acest lucru remarcându-se prin prezența mare a enoriașilor la sfintele sacramente.

Părintele predicator Cristian Blăjuț, în predicile sale, a evidențiat importanța sfintei Fecioare Maria în viața creștinului, a arătat că Maria este și trebuie să fie modelul nostru în viața de zi cu zi, mai ales pe drumul credinței noastre, fiind acesta și Anul Credinței.

Marți, 29 ianuarie, icoana Maicii Domnului a fost găzduită pentru câteva ore și de credincioșii din Bogdănești, filiala Parohiei Prăjești. Credincioșii au fost profund mișcați de acest gest pe care Maica Domnului l-a făcut pentru ei și au mulțumit părintelui paroh Gheorghe Pișta, care a ținut ca și cei din Bogdănești să aibă o sfântă Liturghie și un timp în care s-o venereze pe Maica Domnului de la Cacica.

La plecarea icoanei, o persoană din popor a exclamat: "Nu am să uit niciodată aceste zile frumoase!"

Mulțumim Domnului pentru aceste momente de înălțare sufletească, mulțumim Maicii Domnului pentru prezența ei în mijlocul nostru! O rugăm să ne fie mereu ocrotitoare și călăuză pe drumul nostru pământesc.

Pr. Ioan Butacu, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 ianuarie: Prăjești: "Peregrinatio Mariae"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat