Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Adeziune Asociația Studenților Catolici Iași (ASCI) și hramul capelei oratoriului "Sfântul Dominic Savio"

În oratoriul "Sfântul Dominic Savio" din Iași, în sărbătoarea Sfântului Ioan Bosco, joi, 31 ianuarie 2013, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de pr. Iosif Enășoae, administrator al oratoriului "Sfântul Dominic Savio" și profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, și pr. Iosif Iacob, responsabil în cadrul Oficiului pentru Pastorația Universitară și profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, au celebrat o sfântă Liturghie în capela oratoriului cu ocazia depunerii adeziunii membrilor Asociației Studenților Catolici din Iași (ASCI) și a hramului capelei oratoriului care îl are patron pe sfântul Ioan Bosco.

La celebrare au participat studenți din oratoriu, studenți membrii ai Asociației Studenților Catolici din Iași și persoane consacrate.

Prin cuvântul său de învățătură, PS Aurel Percă i-a îndemnat pe studenți să se bucure mereu în Domnul, deoarece el este adevărata sursă de bucurie și astfel în Domnul vor simți plinătatea bucuriei!

Un alt aspect important accentuat de PS Aurel Percă a fost acela referitor la viața sfântului Ioan Bosco, menționând faptul că sfântul a înființat un mare complex socio-cultural numit Oratoriul Sfântului Francisc de Sales. De atunci și până astăzi și-au deschis porțile, în întreaga lume, nenumărate astfel de centre numite "oratorii", care joacă un rol important în viața tinerilor. Preasfințitul Aurel Percă a subliniat importanța înființării oratoriilor pentru copii și tineri în comunitățile creștine și cât de binefăcătoare sunt acestea pentru dezvoltarea spirituală și morală a unui tânăr.

În cadrul sfintei Liturghii, un grup de 26 de studenți au depus pentru prima oară adeziunea în Asociația Studenților Catolici din Iași. Ei s-au angajat ca împreună să ducă la îndeplinire scopul asociației, acela de a promova credința și de a sensibiliza asupra valorilor vieții creștine, în mod particular în mediile universitare și tinerești.

ASCI îi are ca patroni spirituali pe sfântul Francisc de Sales și pe sfânta Tereza Benedicta a Crucii, doi sfinți care prin învățăturile și exemplul lor de viață au dat mărturie necondiționată despre Cristos. Logoul asociației are în centru crucea lui Cristos, deasupra căreia se află curcubeul, semnul speranței și al bucuriei.

Asociația Studenților Catolici din Iași are ca moto sintagma: "Inima vorbește inimii!", acesta fiind un citat din scrierile sfântului Francisc de Sales.

După împărtășanie, tinerii care au depus adeziunea au rostit în cor următoarea rugăciune: "Astăzi ne exprimăm disponibilitatea de a ne implica în activitățile Asociației Studenților Catolici din Iași, în mediile universitare și în ambientele tinerești, de a trăi și de a mărturisi în mod conștient credința, de a trăi și de a face cunoscute valorile morale creștine ale vieții umane și ale familiei, de a trăi cu responsabilitate fiecare zi, fiecare clipă, ca dar divin: la studiu, la muncă, în momentele de destindere. De aceea, Doamne, îți încredințăm toate proiectele noastre pentru ca ele să fie conforme cu voința ta, să fie impregnate de iubirea ta, iar noi să rămânem mereu deschiși astfel încât inima ta să vorbească inimilor noastre! Amin".

Alexandru-Eusebiu Cadar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 ianuarie: Iași: Adeziune Asociația Studenților Catolici Iași (ASCI) și hramul capelei oratoriului "Sfântul Dominic Savio"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat