Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Vremea colindelor la Centrul Misionar Diecezan

Mai multe grupuri de tineri colindători din zona Roman au dorit să vestească bucuria Nașterii Domnului prin cântec și trăire creștină, vizitând Centrul Misionar Diecezan (C.M.D.) din Roman, în zilele de sâmbătă, 15 decembrie 2012, și duminică, 16 decembrie 2012.

Primii care au sosit la sediul C.M.D. au fost tinerii din Barticești, care au deschis lista de colindători, aducând multă bucurie gazdelor. Au urmat tinerii din Parohia Săbăoani "Sfânta Cruce", care, însoțiți de părintele vicar Ștefan Ciubotaru, au menținut atmosfera de bucurie autentică prilejuită de vestirea nașterii Mântuitorului, atmosferă întreținută și de grupul de tineri din Tămășeni care a sosit la scurt timp la C.M.D.

După-amiaza zilei de sâmbătă a început cu vizita tinerilor din Parohia Roman "Inima Neprihănită a Mariei", care, însoțiți de părintele Marius Sabău, au cântat din toată inima Pruncului născut în staulul sărac din Betleem. Spre seară ne-am bucurat de vizita grupului de tineri din Parohia "Fericitul Ieremia" Roman. Împreună cu părintele vicar Paul Căliman, tinerii au vestit cu sensibilitate și emoție nașterea lui Cristos.

Duminică seara a venit rândul tinerilor din Parohia Roman "Isus, Bunul Păstor" să colinde C.M.D. Însoțiți atât de către părintele paroh Francisc Fărcășel, cât și de către părintele vicar Claudiu Cocuț, tinerii au pus darurile lor de cântec și trăire creștină în fața pruncului Isus.

Tinerii colindători au fost primiți cu multă bucurie și emoție, fiind tratați cu dulciuri și daruri, fiecare tânăr primind câte o amintire și câte un "Almanah misionar". Momente la fel de frumoase au fost și cele de informare, de discuții prietenești, de întrebări și răspunsuri, în care s-a vorbit mult despre ce este, ce face și cu ce se ocupă Centrul Misionar Diecezan. De asemenea, s-a discutat mult și despre proiectele și activitățile pe care C.M.D. și le propune în anul viitor pentru ajutorarea misionarilor și locuitorilor din țările de misiune din Africa și America Latină.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru bucuria autentică, trăită și transmisă în aceste zile. Mulțumim colindătorilor și tuturor celor care, în aceste zile de har, duc vestea nașterii Mântuitorului până la marginile pământului. Vă dorim sărbători frumoase, pline de lumină și pace, cu ploaie de haruri și belșug de binecuvântări!

Crăciun fericit!

Centrul Misionar Diecezan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-16 decembrie: Roman: Vremea colindelor la Centrul Misionar Diecezan


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat