Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Primirea și binecuvântarea ministranților

Duminică, 16 decembrie 2012, în biserica parohială din Tămășeni, un grup de 36 de copii au primit mandatul de ministrant. La acest eveniment a fost prezent părintele Andrei Cocianga, responsabil în Dieceza de Iași cu Oficiul pentru Vocații, care cu mare bucurie și disponibilitate a primit angajamentul ministranților de a-l sluji pe Isus Cristos cu devotament.

Bucuria, ce caracterizează a treia duminică din Advent, i-a cuprins și pe cei 36 de copii, care, în cadrul unei celebrări speciale de la sfânta Liturghie a copiilor de la ora 8.00, s-au angajat din toată inima să fie ministranți.

În cadrul celebrării, în special la predică printr-un dialog aprins, cu ei, dar și cu ceilalți copii prezenți la Liturghie, părintele Andrei Cocianga, responsabil cu Oficiul Diecezan pentru Vocații, provocând și mai mult în ei dorința de a fi slujitorii Domnului, le-a reamintit ministranților că a fi ministranți înseamnă a se pune în slujba Domnului; că ministrantul este unul care încă de mic dorește să-l slujească pe Isus Cristos acolo unde el ni se prezintă în modul cel mai misterios posibil, la altar, mai exact la sfânta Liturghie; că este copilul care îl ajută pe preot la toate celebrările liturgice care au loc în biserică și în afara ei, dar îl privesc într-un mod cu totul special pe Dumnezeu; că este un om al rugăciunii, al ascultării, al slujirii și al bucuriei.

Știind toate acestea, la întrebarea părintelui Andrei - "Promiteți să îndepliniți cu conștiinciozitate toate îndatoririle liturgice?", ministranții au răspuns cu entuziasm: "Promitem, cu ajutorul lui Dumnezeu".

Preoții parohiei și comunitatea le urează din toată inima acestor 36 de copii ce doresc să fie cât mai aproape și în slujba lui Isus Cristos, succes, statornicie și seriozitate în mandatul pe care l-au primit.

Pr. Mihai Savin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 decembrie: Tămășeni: Primirea și binecuvântarea ministranților


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat