Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Reîmprospătarea credinței și a vieții de familie cu ocazia sfintelor misiuni

În săptămâna 9-16 decembrie 2012, în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava au avut loc sfintele misiuni populare cu ocazia Anului Credinței și a Anului Familiei.

După ce timp de o lună, la inițiativa părintelui decan Iosif Păulet, am implorat la fiecare sfântă Liturghie de la bunul Dumnezeu harul creșterii pe calea sfințeniei a celor buni, iar pentru cei păcătoși să fie zile de adevărată convertire pe calea binelui, după ce l-am implorat pe Duhul Sfânt să-l lumineze pe părintele predicator pentru a înmuia inimile cele mai împietrite. În această săptămână sfântă harul lui Dumnezeu cu adevărat s-a revărsat cu îmbelșugare asupra credincioșilor suceveni.

Având în vedere că viața de familie creștină autentică nu poate fi concepută fără credință, părintele predicator Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, a ținut ca în fiecare dimineață să prezinte viața de credință a unor personaje din Vechiul Testament, iar seara la sfânta Liturghie să ne vorbească despre viața de familie, evocând problemele cu care se confruntă familia creștină astăzi și oferind soluții practice și pline de înțelepciune.

În ciuda vremii neprielnice, de sfintele misiuni numeroși credincioși s-au împăcat cu Dumnezeu îngenunchind la scaunul de Spovadă, anticipând astfel sărbătoarea Nașterii Domnului în inimile lor și în familia lor.

Sfintele misiuni s-au încheiat duminică, 16 decembrie 2012, cu sfânta Liturghie de la ora 11, la sfârșitul căreia credincioșii au primit binecuvântarea pentru obținerea indulgenței plenare și l-au preamărit pe Dumnezeu pentru toate harurile primite, întonând cântecul "Dumnezeule Preasfânt".

Pr. Cristinel Gal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-16 decembrie: Suceava: Reîmprospătarea credinței și a vieții de familie cu ocazia sfintelor misiuni


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat