Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la concert de colinde al corului de tineri "Jubilate"

Acompaniat de instrumente, corul "Jubilate" vă invită să participați la un concert de colinde atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional. Vestirea Nașterii Pruncului Isus nu trebuie să înceteze niciodată, așadar prin aceste colinde, tinerii vor să transmită acest lucru mai departe.

Corul de tineri din Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" Iași, cor intitulat "Jubilate", vor să împărtășească lumii întregi bucuria Nașterii lui Cristos. De aceea, vă invită la un concert de colinde susținut în biserica "Sfântul Anton de Padova" Iași (str. Tabacului, nr. 2) în ziua de marți, 18 decembrie 2012, începând cu ora 19.00.

Repertoriul va începe cu un colind tradițional românesc: "Azi e noaptea de Crăciun". Noaptea de Crăciun nu este chiar astăzi, dar Dumnezeu dorește ca noi să ne pregătim sufletește pentru venirea Fiului Său, așadar "Gazde mari, nu mai dormiți!".

Ce sunet poate fi mai gingaș decât cel al clopoțeilor? Să-i aducem mărire Pruncului Isus care vine printre noi pentru a ne mântui intonând "Colindul clopotelor". Mai avem o săptămână până "Vine Crăciunul pe sară". Trebuie să fim gata și să-i pregătim Pruncului Isus un suflet curat și bogat în haruri.

Familia din Nazaret se bucură chiar și cu lucruri mici, simple, făcute doar din inimă. Ei nu așteaptă de la noi daruri mărețe, ci se mulțumesc cu un cântec acompaniat de un tambur, exact ca și colindul adus de un băiețel sărac, "The little drummer boy". Alături de Isus "Îngerii cântă-n coruri". Așa să-i mulțumim și noi lui Dumnezeu pentru toate câte a creat precum vom auzi și din cântecul "Look at the world". În programul pregătit de tineri va urma apoi un alt colind al clopoțeilor ("Colindul clopoțeilor").

Am visat la un Crăciun alb și iată că Dumnezeu ne-a ascultat ruga. Fie ca zilele frumoase de Crăciun petrecute lângă cei dragi să fie o bucurie pentru toți, așa cum spun și versurile din "White Christmas" de Irvin Berling. Să privim un pic peste fondul alb de zăpadă ("See, amid the winter's snow") și să ne amintim că albul este culoarea care aduce pacea în suflete, în case și în lumea întreagă.

"Pe cărarea șerpuită" și-au făcut și tinerii drum pentru a ajunge la inimile voastre, căci Crăciunul înseamnă iubire ("Noel c'est l'amour"). Să dăruim celor din jurul nostru iubire și să ne bucurăm de viață așa cum se bucură copiii. Isus Cristos s-a născut într-un mic oraș numit Betleem ("O, little town of Bethlehem") pentru a ne mântui. Să mergem cu bucurie ("Adeste fideles") și să vestim lumii întregi vestea cea bună.

În ritmul clopoțeilor să-i aducem glorie celui care ne-a răscumpărat, așa cum melodia "Ding dong, marrily on high" vorbește despre un cor de îngeri care înalță a lor cântare pentru Domnul nostru Isus Cristos. Să nu uităm că Dumnezeu este și va fi mereu alături de noi, de aceea l-a trimis pe Fiul Său, "Immanuel", să ne mântuiască.

Anul trecut tinerii au încheiat concertul de colinde cu un "La mulți ani" în limba română, însă anul acesta programul se va încheia cu urările cântecului "We wish you a marry Christmas". Cu speranța că aceste colinde vă vor aduce în suflet pace și bucurie, vă așteptăm cu mare drag să participați la acest concert.

Andreea Gheț


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat