Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Adeziunea în Acțiunea Catolică

"Unde doi sau trei se adună în numele meu, acolo sunt și Eu, în mijlocul lor". În mijlocul nostru, a 25 de tineri din Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Horlești, sperăm ca Domnul să fi fost și duminica aceasta, 9 decembrie 2012, când am depus sau reînnoit adeziunea la Acțiunea Catolică, dar și cu o zi înainte când am participat la momentele de reculegere pregătite cu grijă și dăruire de părintele vicar Romică Sociu, asistentul nostru spiritual.

Ne-am pregătit sufletele așa cum se cuvine, meditând asupra atitudinilor ce le putem adopta în ceea ce privește scânteia ce zace în noi, darul pe care l-a primit fiecare, dar și de a ne bucura la timpul potrivit de ceea ce ne oferă Domnul. Pe lângă acestea am fost îndemnați să rămânem statornici în credința noastră, amintindu-ne mereu de sfântul Petru care a avut curajul, fără a sta pe gânduri, de a merge pe apă spre Isus și de a apela la ajutorul său atunci când a început să se îndoiască.

În ziua următoare, la Liturghia de la ora 11.00, ne-am adunat, convinși fiind că pasul ce îl facem ne va ajuta să ne dezvoltăm mult mai armonios și mai aproape de Dumnezeu. Am avut surpriza ca alături de părintele paroh Daniel Bișoc și de părintele vicar Romică Sociu, la Liturghie să participe și părintele Eduard Patrașcu, părintele ce ne-a inițiat și ne-a prezentat pentru prima dată ce este și cu ce se ocupă Acțiunea Catolică. Îi mulțumim că a fost alături de noi și pentru cuvintele de învățătură ce ni le-a adresat. Ne-a ajutat să ne dăm seama cu toții de faptul că noi, oamenii, suntem adevăratele comori din această lume, că fiecare poartă în sufletul său o comoară pe care Domnul a sădit-o poate fără să simțim și că nouă nu ne rămâne decât să o conștientizăm și să avem grijă de ea.

S-au împlinit doi ani de când Parohia Horlești și-a exprimat dorința de a se angaja mai mult în misiunea Bisericii. Pentru unii poate părea puțin, o perioadă mai mult nesemnificativă, însă noi știm cât de mult contează acești doi ani. Mai avem multe de învățat, multe de făcut, însă suntem convinși că Domnul ne va ajuta și de acum înainte să trăim împreună bucuria de a-l cunoaște mai bine și de a înțelege fiecare la rândul său, ceea ce El așteaptă de la noi.

Noi sperăm să fim tot mai vrednici, mai curați și comori din ce în ce mai valoroase!

Andreea Mihaela-Balașca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Horlești: Adeziunea în Acțiunea Catolică


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat