Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gura Humorului: Acțiunea Catolică în sărbătoare

Duminică, 9 decembrie 2012, 11 tineri din Parohia "Sfânta Treime" din Gura Humorului au depus adeziunea în cadrul Acțiunii Catolice, la Liturghia celebrată de părintele vicar Mihail Cojan și de părintele Felix Roca, asistent spiritual general al AC din Dieceza de Iași, dar și în prezența președintelui AC din Dieceza de Iași Adriana Ianuș.

În Parohia "Preasfânta Treime" din Gura Humorului s-au bus bazele AC. După mai bine de 15 ani AC revine în parohia noastră. Dacă veți veni aici, veți găsi un grup de tineri legați între ei printr-o afecțiune deosebită pentru Dumnezeu. Cu toții suntem conștienți că ceea ce va duce spre schimbarea și creșterea devotamentului nostru este implicarea activă în viața comunității din care facem parte. Dorim să aspirăm la bucuria ce este imprimată în interiorul ființei omenești, deoarece sufletul nostru dorește fericirea deplina, pe lângă bucuriile trecătoare. Dorim să răspundem glasului lui Dumnezeu, să fim slujitorii și mesagerii lui Isus Cristos, ce încearcă să trăiască din el.

După un o perioadă ca simpatizanți, câteva săptămâni de pregătire, o seara de adorație și rugăciune, cu onorarea prezenței părintelui Felix Roca și a Adrianei Ianuș, pentru a ne face să înțelegem la ce suntem chemați și anume de a nu fi doar simpatizanți, ci chiar discipoli, am dorit să spunem "DA" chemării și implicării în viața bisericii, prin depunerea adeziunii la AC.

Liturghia a fost oficiata de pr. Mihail Cojan și concelebrată de pr. Felix Roca. Noi, tinerii, cu multe emoții, am purtat cămășile albastre și am primit insigna împreună cu cravata AC. Alături de noi a fost și Adriana Ianuș, pentru a-și reînnoi adeziunea, căci Dumnezeu pe fiecare ne cheamă să trăim cu intensitate și să mărturisim credința.

A fost un moment aparte prin care s-a conștientizat valoarea apostolatului laicilor, ce își doresc ieșirea din anonimat și să facă viața comunității din Gura Humorului mai dinamică, mai minunată, cu mai multe activități formative, recreative, chiar și caritative. Acum facem parte din marea familie a AC. De asemenea, pr. Felix în cadrul omiliei ne-a vorbit despre misiunea pe care o are un membru al AC și ne-a urat ca iubirea noastră să crească tot mai mult în cunoaștere și în pricepere, deoarece atunci când îl primim pe Cristos în viața noastră, totul se schimba.

Uneori sufletele noastre sunt copleșite de iubirea lui Dumnezeu și izbucnesc în lacrimi de fericire care ar putea inunda lumea cu ele pentru ca toți să cunoască dragostea lui Cristos. De astăzi tinerii parohiei catolice din Gura Humorului doresc să devină împărțitorii mesajului lui Cristos acolo unde se vor afla, la biserică, la școală, în familie și în societatea în care trăiesc.

Sfântul Iosif, patronul AC să fie un protector și îndrumător în drumul spre Cristos!

Bianca Ursache

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Gura Humorului: Acțiunea Catolică în sărbătoare


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat