Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Începerea misiunilor și adeziunea la Acțiunea Catolică

Duminică, 9 decembrie 2012, a fost mare sărbătoare în Parohia Sfântul "Ioan Nepomuk" din Suceava. La Liturghia de la ora 11.00, s-au deschis sfintele misiuni, iar la Liturghia de la ora 18.00 s-a depus adeziunea la Acțiunea Catolică.

Misiunile vor dura o săptămână și se vor încheia duminica viitoare, 16 decembrie, la Liturghia de la ora 11.00. Predicator este pr. Cristinel Fodor, director spiritual de la Seminarul diecezan din Iași, iar la Liturghiile de dimineață (ora 7.30) se va vorbi despre credință, iar seara (ora 18.00) despre familie.

Adeziunea la Acțiunea Catolică. Au fost 60 de copii și tineri care au depus adeziunea. Mare a fost bucuria, căci biserica a răsunat frumos de vocile copiilor și tinerilor care au cântat cu multă dăruire.

Ne-am adunat de la ora 17.00 la biserică și am participat cu toții la adorație, pentru a fi pregătiți spiritual în momentul adeziunii. Isus din sfânta taină a avut grijă să șoptească fiecăruia dintre noi un sfat de încurajare, dar și un cuvânt de mângâiere, căci eram adunați un număr mare de copii și tineri, veniți special pentru a-l adora pe Isus.

Liturghia de seară a început răsunând de glasurile minunate alea copiilor și tinerilor. Sfânta Liturghie a fost concelebrată de părintele paroh și decan de Bucovina, Iosif Păuleț, și părintele Cristinel Fodor. Corul copiilor și tinerilor a fost dirijat de părintele vicar decanal Cristinel Gal, cel care s-a ocupat cu pregătirea copiilor și tinerilor pentru acest pas important. Un număr de aproximativ 15 animatori au ajutat la organizarea acestui eveniment, pentru ca sărbătoarea să fie cât mai frumoasă.

Cea mai emoționantă parte a sfintei Liturghii a fost momentul depunerii oficiale a adeziunii. Ne-am angajat cu toții să fim slujitori ai Domnului, slujitori ai aproapelui, slujitori ce trebuie să-și valorifice mereu aptitudinile în slujba Domnului. "Da"-ul spus acestor condiții a fost unul din toată inima, cu toții fiind dornici să-i oferim toate acțiunile noastre lui Isus. Zâmbetele de pe chipurile tuturor membrilor au arătat bucuria ce era prezentă în biserică, iar aceasta nu era doar în sufletele copiilor, ci și în sufletul părinților care i-au însoțit în acest moment semnificativ din viața lor.

La finalul sfintei Liturghii am rostit împreună rugăciunea Acțiunii Catolice pentru ca Domnul să ne întărească în drumul pe care am pornit. Sperăm ca acest eveniment să fie pentru parohia noastră un imbold spre a ne apropia mai mult de Dumnezeu, precum și ocazie de a atrage copiii și tinerii noștri spre cele sfinte.

Agata Ostrovschi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Suceava: Începerea misiunilor și adeziunea la Acțiunea Catolică


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat