Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc": Sceneta în sărbătoarea Neprihănita Zămislire

La 8 decembrie 2012, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, copii Parohiei "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, au pregătit o scenetă religioasă cu titlul "Eu sunt Neprihănita Zămislire" pe care au prezentat-o după sfânta Liturghie de la ora 11.00, în biserica locală.

"Eu sunt Neprihănita Zămislire", cu aceste cuvinte s-a prezentat Sfânta Fecioară Maria când a apărut unei copile umile și modeste de 14 ani, numită Bernadeta Soubirous, într-o grotă de lângă Lourdes. Un eveniment, care va rămâne pentru totdeauna în istoria Bisericii și a omenirii, un eveniment ce avea să trezească în multe suflete împietrite credința în Dumnezeu și încrederea în Preasfânta Fecioară Maria.

Copii au dorit să descrie cum sfânta Fecioară Maria, cea plină de har, revarsă asupra întregii creații binecuvântarea sa prin Cristos, fiul ei. Prin neprihănirea ei Dumnezeu a voit să recreeze încă odată umanitatea. Acest adevăr de credință o privește în primul rând pe Maria, iar în al doilea rând ne privește pe noi, ca indivizi și ca umanitate, căci, așa cum păcatul unuia a intrat în toată omenirea, harul, primit în prisosință de o persoană, s-a revărsat peste întreaga omenire.

Astăzi suntem chemați să devenim mai conștienți de darul primit, căci darurile și carismele primite sunt date întotdeauna unei persoane spre utilitatea tuturor. Darul primit de Maria s-a revărsat asupra tuturor "ca să fim sfinți și fără prihană în fața lui, în dragoste" (Ef 1,4). Maria Neprihănită Zămislită exprimă dragostea fără de margini a lui Dumnezeu față de omenire. Misterul Neprihănitei Zămisliri ne umple și pe noi de bucurie sfântă admirând minunile de har pe care Domnul le-a revărsat asupra Mariei și le revarsă necontenit și asupra noastră. Admirând astăzi în sfânta Fecioară Maria disponibilitatea de a-l primi pe Isus în viața ei, oferindu-l lumii ca mijlocitor la Tatăl. Lucrul acesta s-a întâmplat în mod vizibil în grota din Bethleem și s-a încheiat prin înălțarea lui la Tatăl ceresc, realizând opera mântuirii noastre.

Sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Cleja "Sfântul Francisc": Sceneta în sărbătoarea Neprihănita Zămislire


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat