Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Gala Voluntarilor Romașcani

A ajuta pe alții este frumos, dar a ajuta împreună este și mai bine.

Institutul Franciscan din Roman a găzduit miercuri, 5 decembrie 2012, Gala Voluntarilor Romașcani. Evenimentul, menit să marcheze Ziua Internațională a Voluntariatului și să-i onoreze pe voluntarii cei mai implicați în comunitatea locală, a fost organizat de Grupul de Inițiativă a Voluntariatului (GIVR), organism care, fără să aibă personalitate juridică, asigură cadrul non-formal pentru punerea în practică a proiectelor cu și pentru voluntari.

Au fost prezenți voluntari de la Fundația "Leonardo Murialdo, Primăria Roman, "Fundația pentru o Viață Demnă", Asociația "Caritas", Asociația "Iubire și Speranță", Asociația "Serafim",", Asociația "Mușatinii". Toate aceste asociații și-au premiat voluntarii într-un cadru festiv.

Rând pe rând, profesori, elevi, medici, ingineri, pensionari au fost felicitați pentru că și-au pus timpul, pregătirea și abilitățile în slujba comunității. "M-am implicat în activitățile de voluntariat pentru că îmi place foarte mult să ajut și pentru că îmi plac copiii", a spus Adelina Ciudin, de la Asociația "Mușatinii", elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Roman-Vodă". Ea își petrece după-amiezile la centrul de zi al Fundației "Episcop Melchisedec Ștefănescu" de la Școala "Calistrat Hogaș", organizând activități pentru cei 20 de copii care frecventează centrul.

Întâlnirea a inclus și un târg de oferte de voluntariat și o acțiune de strângere de fonduri. La întâlnire a fost prezentă și Paula Hotaling, voluntară "de meserie", membră a Corpului Păcii, aflată de aproape doi ani ca profesor de limba engleză la Școala Butea, care le-a povestit celor prezenți din îndelungata sa experiență de voluntar în diverse țări ale lumii.

Acest eveniment a fost un pas înainte și un fruct al drumului parcurs în anii trecuți, constatând prezența multor tineri, care, după ce au cunoscut mișcarea de voluntariat, au aderat cu entuziasm.

Iosefinii lui Murialdo din Roman au două sectoare unde tinerii au posibilitatea de a se implica: Centrul de zi și Oratoriul. Cinci dintre ei au fost premiați împreună cu alți voluntari de la alte organizații pentru dedicarea lor.

Face parte dintr-o alegere pedagogică a propune activități de voluntariat și în același timp a da semne de recunoștință acestui angajament care face să crească o bună autostimă care maturizează și colaborează la propria formare.

Mulțumim încă o dată tuturor tinerilor și adolescenților care oferă contribuția lor în mod gratuit pentru a lăsa mereu mai bună lumea în care trăim.

Iosefinii lui Murialdo

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 decembrie: Roman: Gala voluntarilor romașcani


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat