Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma va găzdui "Pelerinajul Încrederii pe Pământ"

Circa 40.000 de tineri europeni de diferite confesiuni și-au anunțat participarea la al 35-lea "Pelerinaj de încredere pe pământ", promovat la Roma de Comunitatea Ecumenică de la Taizé și Vicariatul de Roma, eveniment programat să se desfășoare între 28 decembrie 2012 și 2 ianuarie 2013.

Întâlnirea Europeană din Roma este o inițiativă a comunității de călugări din Taizé, Franța, care, împreună cu Dieceza de Roma, vor ieși în întâmpinarea a zeci de mii de tineri, pentru o nouă etapă a "pelerinajului de încredere pe pământ", pe care fratele Roger l-a început la sfârșitul anilor 1970.

Participanții din Europa și de mai departe vor fi cazați în familii și comunități religioase, atât catolice, cât și din celelalte confesiuni prezente în Roma și în regiunile înconjurătoare. Ei vor fi invitați să se alăture pelerinajului la mormintele apostolilor și la catacombe, să se roage în bazilicile mari ale Romei și să îl întâlnească pe papa Benedict al XVI-lea.

În mesajul adresat tinerilor adunați în Berlin cu ocazia ultimei întâlniri europene, papa Benedict a transmis: "Sfântul Părinte vrea să vă comunice bucuria pe care o va avea să vă primească anul viitor pentru a 35-a întâlnire europeană din pelerinajul vostru de încredere pe pământ. Roma vă va primi cu căldură!"

Ca răspuns la această invitație deschisă, șapte tineri din Dieceza de Iași vor participa anul acesta la întâlnirea europeană din Roma, în calitate de voluntari, începând cu 26 decembrie. În acest sens, vom ajuta echipele de primire pentru a pregăti sosirea participanților din ziua de 28 decembrie.

În timpul întâlnirii, între 28 decembrie și 2 ianuarie, în funcție de necesități vom participa la echipele de muncă practică (distribuirea meselor, curățenie, echipe pentru locuri de rugăciune etc.), pentru organizarea întâlnirilor parohiale (animație) sau ca voluntari la cor, pentru rugăciunile comune.

Toți tinerii care vom merge la Întâlnirea Europeană de la Roma, participăm la întâlnirile pregătitoare, care constituie ocazii de a ne ruga împreună, de a ne cunoaște mai bine și de a reflecta asupra sensului acestui pelerinaj ce începe deja de acasă.

Cu toții sperăm ca, prin rugăciunile comune pe care le vom face împreună cu tinerii participanți, cu frații din Taizé și cu Sfântul Părinte, să contribuim, atât cât putem, la creșterea încrederii între oameni și a păcii în lume.

Cristina Budău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat