Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A trăi Anul Credinței

La Editura "Presa Bună"a apărut cartea A trăi Anul Credinței, propusă de Consiliul Pontifical pentru promovarea Noii Evanghelizări, coordonator fiind episcopul Rino Fisichella, iar traducerea în limba română fiind făcută de pr. Mihai Patrașcu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif".

Acest material pastoral ajutător vrea să corespundă dorinței Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea. Este oferit ca un instrument simplu și sintetic pentru a percurge din nou cele patru indicații propuse: a mărturisi, a celebra, a trăi și a se ruga. El este rodul unei reflecții comune și participate la care au fost angajați teologi, responsabili ai catehezei și parohi.

În acest material pastoral ajutător se va găsi, înainte de toate, o parte dedicată catehezei despre articolele din Simbolul apostolic, pentru a ajuta să se intre în miezul a ceea ce constituie o adevărată sinteză a credinței noastre.

O a doua parte dorește să introducă la celebrarea sacramentelor care marchează viața comunității creștine în cursul anului liturgic. De fapt, este important să nu se creeze o fractură între ceea ce se crede și ceea ce se celebrează, ci referința reciprocă să devină sprijin pentru mărturie.

În afară de aceasta, partea a treia ar vrea să ajute comunitatea parohială să trăiască Anul Credinței cu inițiative proprii și prin pelerinajul la mormântul lui Petru și în locurile sfinte. În sfârșit, partea a patra expune valoarea rugăciunii personale și comunitare oprindu-se, mai ales, asupra importanței Crezului. Așa cum afirmă Sfântul Părinte în Porta fidei: "În primele secole, creștinii erau ținuți să învețe pe de rost Crezul. Acesta le folosea ca rugăciune zilnică pentru a nu uita angajarea asumată cu Botezul" (nr. 9). Ar fi un rod important al Anului Credinței dacă credincioșii ar relua această practică veche. De fapt, a se ruga Crezul ar putea ajuta mai mult să se intre pe drumul credinței, deoarece cere să se cunoască tot mai mult cine este iubit și astfel să se devină noi evanghelizatori. Este important și decisiv a-i face părtași pe alții de bucuria de a-l fi întâlnit pe Cristos și de a fi crezut în cuvântul său care schimbă viața.

"Dorim ca acest An să trezească în fiecare credincios aspirația de a mărturisi credința în plinătate și cu reînnoită convingere, cu încredere și speranță. Va fi o ocazie propice pentru a intensifica celebrarea credinței în liturgie, și îndeosebi în Euharistie, care este «culmea spre care tinde acțiunea Bisericii și în același timp izvorul din care provine toată energia ei». A redescoperi conținuturile credinței mărturisite, celebrate, trăite și rugate și a reflecta asupra actului însuși cu care se crede este o angajare pe care orice credincios trebuie să și-o însușească, mai ales în acest An" (Papa Benedict al XVI-lea, Porta fidei nr. 9).

Cosmin Croitoru

* * *

A trăi Anul Credinței
Consiliul Pontifical pentru promovarea Noii Evanghelizări, Ed. "Presa Bună", 2012, ISBN 978-606-8116-27-3, 14x20 cm, 204 p., 12 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat