Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Trotuș: Peregrinatio Mariae și misiuni populare

În perioada 2-5 decembrie 2012, icoana Maicii Domnului de la Cacica a vizitat Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Târgu Trotuș. Tot în această perioadă au avut loc și misiuni în parohia noastră, predicator fiind pr. Ștefan Vacaru.

Duminică, 2 decembrie, la ora 16.30, credincioșii comunității, împreună cu pr. paroh Anton Mărăndescu, cei doi părinți vicari, pr. Șerban Manole și pr. Dănuț Ciubotaru, împreună cu PS Petru Gherghel și alți preoți invitați, am întâmpinat icoana Maicii Domnului la grota Maicii Domnului de la intrarea în curtea bisericii. Icoana a fost dusă în biserică de patru tineri din parohie, în aplauzele și cântecul celor prezenți.

Sfânta Liturghie de la ora 17.00 a fost prezidată de Preasfințitul și concelebrată de mai mulți preoți, cu participarea credincioșilor din parohia noastră și din parohiile învecinate. Predicile au fost ținute de părintele predicator Ștefan Vacaru, care a prezentat în cele trei zile de misiuni importanța familiei ca "o mica biserică". Sfintele Liturghii au fost precedate și urmate de rugăciunea și devoțiunea Sfântului Rozariu. Pe tot parcursul zilelor mulți credincioși au avut posibilitatea să-și spună oful lor Maicii Domnului și sa-și deschidă sufletul în sacramentul Spovezii.

Miercuri, 5 decembrie, la ora 10.30 a avut loc încheierea misiunilor urmată de o procesiune cu Icoana Maicii Domnului prin satul nostru. A urmat acordarea indulgenței celor care au participat la misiunile populare, împreună cu binecuvântarea finală. În jurul orei 14.00, comunitatea de la Târgu Trotuș și-a luat rămas bun de la icoana Maicii Domnului de la Cacica, rămânând cu speranța în suflet de a ne reîntâlni la ea acasă în fiecare an la Cacica.

Pr. Anton Mărăndescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-5 decembrie: Târgu Trotuș: Peregrinatio Mariae și misiuni populare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat