Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Roman: Crăciunul la căminul pentru persoane vârstnice din Gherăești

Vestea cea bună a nașterii Mântuitorului în ieslea din Betleem, adusă de glasuri voioase de colindători, bradul de Crăciun și tradiționalele urări de Anul nou, ne-au cuprins pe toți în aceste zile, de sărbători, dar mai mult, au umplut existența de bucurie și candoare vârstnicilor, beneficiari ai Căminului Asociației Caritas din Gherăești, creându-ne o atmosferă minunată.

Ce semnificație a avut pentru noi Crăciunul, copii, tineri, adulți și vârstnici?

Crăciunul este bucuria așteptării cuiva, celebrarea luminii și a păcii, este trăirea vie și transformatoare a misterului nașterii lui Dumnezeu printre noi, pentru a ne deschide un viitor de speranță și credință. Este celebrarea minunatului "Da", pe care Dumnezeu l-a pronunțat omenirii acum 2013 ani în urmă în simplitatea și gingășia pruncului din ieslea din Betleem, dar care continuă să ne surprindă și astăzi prin actualitatea dumnezeirii dăruite și a fidelității iubirii sale de a dăinui peste timp.

Acesta este Crăciunul multora ce nu reușesc să-l exprime în cuvinte, ce trăiesc cu credință noutatea acestui gest de umilință a lui Dumnezeu ca un izvor de pace și de speranță. Misterul Crăciunului pe care îl sărbătorim an de an, într-un fel sau altul, prin semne simple și elocvente de la ieslea din Betleem la bradul luminos, de la tăceri la așteptări, de la daruri la gesturi de iubire, prin rugăciune și solidaritate a avut o semnificație deosebită anul acesta, la Căminul pentru vârstnici din Gherăești. Ne-a amintit demnitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu, preoți, persoane consacrate, colaboratori, voluntari, oameni ce au simțit datoria și bucuria de a fi alături de semenii noștri, de cei bătrâni, singuri, în suferință și uitați; oameni simpli și buni, care așteaptă cu siguranță un zâmbet, o mângâiere, un braț pe care să se sprijine.

De Crăciun am învățat să fim mai binevoitori, mai darnici, mai înțelegători, să recunoaștem în fiecare om imaginea lui Dumnezeu, făptura ce merită înainte de toate prețuire și iubire, respect și atenție indiferent de calitățile sale morale sau intelectuale, de istoria vieții personale sau de gradul de cultură. Oricine ar fi omul din fața noastră tânăr sau vârstnic, adult sau copil, sărac sau bogat, sănătos sau bolnav, atitudinea în promovarea dreptății sociale și a valorizării umane pe care o merită, nu admite scuze: Crăciunul ne-a chemat să ne bucurăm cu toții, să trăim împreună, în Biserică, harul credinței și al iubirii de oameni, să-l lăudăm și să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul Mântuirii, să-l slujim pe om în totalitatea sa.

Frumusețea Crăciunului a fost completată de semnificative gesturi de caritate din partea multor oameni generoși care, păstrându-și anonimatul, au dorit să-și facă simțită prezența prin simpla lor contribuție la reușita sărbătorii. Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au fost alături, preoți, cadre didactice, elevi, studenți, binefăcători din țară și străinătate care prin gingășia gesturilor, prin candoarea cântecelor sau a mesajelor de Anul Nou, ne-au întărit credința, ne-au îmbogățit viața de lumină și culoare și ne-au adus bucuria indescriptibilă a minunatelor sărbători!

Tuturor, un 2013 binecuvântat!

Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege
și Asociația Caritas Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-31 decembrie: Caritas Roman: Crăciunul la căminul pentru persoane vârstnice din Gherăești


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat