Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnire de lucru a echipei naționale a Acțiunii Catolice, sectorul copii

Anul asociativ 2012-2013 este pentru Federația Acțiunea Catolică din România(ACRO), anul responsabilității, tema anului asociativ fiind "Laici coresponsabili în misiunea Bisericii" iar motoul "Voi sunteți sarea pământului... Voi sunteți lumina lumii" (Mt 5,13-14). Astfel, consilierii echipei naționale a sectorului copii împreună cu Bernadeta Farțade-Gabor, vicepreședintele sectorului, Oana Tuduce, președintele ACRO, și părintele Florin Petru Sescu, asistentul spiritual național al sectorului copii, s-au întâlnit în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2012 la Roman, în sediul Centrului Misionar Diecezan Iași, pentru a pregăti activitățile viitoare ale sectorului.

Echipa națională a sectorului copii reunește consilieri din asociațiile de Acțiune Catolică care fac parte din ACRO: AC Iași reprezentată de Ramona Laslău, Ana Maria Cobzaru, ASTRU Cluj, reprezentată de Raluca Fernea, ASTRU Alba - Codruța Mureșan și ASTRU Lugoj, reprezentată de Anca Jurcuța.

După lungul drum parcurs de o parte din consilierii echipei, sesiunea de lucru s-a deschis vineri, 30 noiembrie, unul din obiectivele întâlnirii fiind pregătirea cursului de formare pentru animatori și educatori care se va desfășura în aprilie 2013. Această activitate va încheia parcursul celor trei cursuri adresate animatorilor și educatorilor din Acțiunea Catolică, cursuri care au urmărit definirea identității, a misiunii, a rolului și a modalităților de lucru specifice acestora. S-a discutat asupra destinatarilor ei, asupra scopului, asupra locației și a programului de desfășurare a acestei activități. Prima zi de lucru s-a încheiat cu participarea la sfânta Liturghie în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman, în districtul căreia se află și Centrul Misionar Diecezan, prilej de întâlnire cu tinerii din Acțiunea Catolică reuniți la sărbătoarea "Tineri de ieri și de azi" și cu păstorii comunității, respective părintele paroh Alois Moraru, asistent spiritual al sectorului adulți, zona Roman, și părintele vicar, Căliman Paul.

Ziua următoare, activitatea echipei a continuat cu studierea materialelor formative rezultate în urma desfășurării cursurilor de formare anterioare, respectiv cursul de formare pentru animatori desfășurat la Odorheiul Secuiesc în iulie 2011 și cursul de formare pentru educatori desfășurat în martie 2012 la Cluj. După o scurtă vizită a centrului orașului Roman, echipa sectorului copii a participat la sfânta Liturghie în biserica "Isus, Bunul Păstor", având astfel posibilitatea de a întâlni o parte din tinerii Acțiunii Catolice din acea comunitate parohială și pe păstorii ei, respectiv părintele paroh Francisc Fărcășel și părintele vicar, Cocuț Claudiu.

În seara aceleiași zile a avut loc și întâlnirea echipei cu membrii Consiliului Director al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" Iași: Adriana Ianuș, președintele AC Iași, Gabriel Măriuț, vicepreședintele Celina Dumitru, responsabilul diecezan al sectorului tineri, Viorica Spătaru, responsabilul diecezan al sectorului adulți, și Anca Frona, vicepreședintele ACRO al sectorului adulți,. A fost un bun prilej de comuniune și împărtășire a experiențelor acumulate pe parcursul activităților desfășurate în slujba Bisericii, în cadrul Acțiunii Catolice.

Duminică, 2 decembrie, sesiunea de lucru a sectorului copii s-a încheiat cu mulțumirea adresată lui Dumnezeu prin participarea la sfânta Liturghie celebrată de părintele Florin-Petru Sescu, asistentul spiritual național al sectorului, în comunitatea surorilor Notre Dame de Sion din Roman.

Bernadeta Farțade-Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 noiembrie - 2 decembrie: Roman: Întâlnire de lucru a echipei naționale a Acțiunii Catolice, sectorul copii


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat