Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Spectacol de Crăciun și sărbătorirea familiilor

Și anul acesta comunitatea din Rădăuți a celebrat cu mare bucurie sărbătoarea sfântă a "Nașterii Domnului".

Timpul Adventului ne-a ajutat să ne pregătim sufletește să-l întâmpinăm pe Fiul lui Dumnezeu care s-a făcut om pentru a ne face cunoscută iubirea lui Dumnezeu, așa cum spune sfântul Ioan evanghelistul: "Într-adevăr, atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său, unul născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică".

Biserica, frumos împodobită, colindele și atmosfera de iarnă au generat momente de înălțare spirituală, umplându-ne sufletele de multă liniște și pace divină.

În a doua zi de Crăciun tinerii din parohia noastră au prezentat un mic spectacol, intitulat "Credință, iubire și familia", gândit și realizat chiar de ei.

Problematica vieții de familie din vremurile noastre și faptul că numai prin credință pot fi depășite problemele familiei au fost foarte bine subliniate de tinerii noștri actori, care au fost aplaudați îndelung.

La finalul spectacolului a sosit și "Moș Crăciun" care, deși bătrân și obosit, nu i-a ocolit pe copiii și tinerii noștri.

Duminică, 30 decembrie 2012, în cadrul sărbătorii "Sfânta Familie de la Nazareth" în parohia noastră au fost sărbătorite familiile care în acest an au sărbătorit o cifră rotundă de ani de la momentul căsătoriei. În omilia sa părintele Iosif Răchiteanu a făcut o paralelă între Sfânta Familie de la Nazaret și familiile jubilante din parohia noastră, familii care au rămas fidele jurământului făcut în fața altarului.

Sfânta Liturghie a fost concelebrată de preoții Iosif Doboș, Iosif Răchiteanu - parohul comunității și Alin-Cătălin Butnaru - vicarul parohiei noastre.

La finalul sfintei Liturghii părintele Alin Butnaru a dat citire listei cu familiile jubilante, iar părintele paroh Iosif Răchiteanu a distribuit diplome aniversare familiilor sărbătorite.

A urmat un scurt moment artistic în care câțiva copii ai familiilor sărbătorite au ținut să exprime sentimentele lor adresate părinților. Delia și Dănuț Zaremba și Ionela și Iulian Echert și-au exprimat aceste gânduri prin versuri, iar Iuliana și Andrei Șmid au cântat împreună "Ave Maria" de Schubert, acompaniați la orgă de Albert Chmilevschi.

După acest moment artistic a urmat o agapă frățească desfășurată în sala de festivități a parohiei.

Pentru cei ce doresc să vizioneze materialele audio, video și fotografii de la aceste evenimente vă rugăm să accesați situl parohiei romano-catolice din Rădăuți: www.radauti.cnet.ro

Ioan Șmid


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat