Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Festival de Crăciun al ACT la nivel zonal

Joi, 27 decembrie 2012, la subsolul bisericii "Sfinții Petru si Paul" din Bacău, tinerii din Acțiunea Catolica din zona Bacău s-au întâlnit pentru a împărtăși bucuria sărbătorilor Crăciunului.

Părintele paroh și decan Isidor Dâscă le-a spus bun venit tuturor tinerilor și i-a felicitat pentru participarea lor. Tinerii l-au colindat pe părintele decan, cântând din toată inima "O ce veste minunată".

Programul a început la ora 13.30, când părintele asistent spiritual Iulian Robu a transmis salutul său și al responsabilului zonal Veronica Fenea tuturor celor prezenți, urmând ca fiecare parohie să prezinte minunatele colinde sau scenete de Crăciun și de Anul Nou pregătite cu mult drag timp îndelungat.

Emoție, bucurie și entuziasm puteam citi pe chipurile celor care în cadrul "Festivalului Crăciunului" ne-au prezentat câteva din frumoasele obiceiuri românești prilejuite de sărbătorile de iarna.

Ne-am bucurat cu toții ascultând colinde, urături, vizionând piese de teatru, pantomime și chiar dansând. Nici jocul caprei nici urătura nu au lipsit din program.

Bucuria a fost și mai mare când l-am zărit intrând pe ușă pe părintele asistent spiritual general Felix Roca. Părintele ne-a transmis salutări și gânduri bune din partea sa și a Consiliului Diecezan.

După două ore de mare bucurie, la ora 15.30, cei 140 de tineri participanți la sărbătoare, din parohiile Barați, Bijghir, Mărgineni, Onești, Bacău "Sfânta Cruce", Bacău "Sfântul Nicolae", Somușca, Valea Mare, Valea Seacă, au plecat spre casele lor, cu dorința de a participa și în anul următor la un astfel de eveniment.

Olga Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 decembrie: Bacău: Festival de Crăciun al ACT la nivel zonal


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat