Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc": Crăciunul, bucuria credinței în sânul familiei

Ca în fiecare an de Crăciun și în comunitatea "Sfântul Francisc de Assisi" de la Cleja sărbătorim Nașterea Domnului nostru Isus Cristos, care a venit în lume în simplitatea ieslei de la Betleem. Este un timp feeric, încărcat de numeroase tradiții și obiceiuri păstrate și transmise din generație în generație; îndulcit de colindele cântate pe la uși sau ferestre de copilași și înmiresmat de prăjituri și cozonaci. Este și un timp divin în care fiecare persoană este chemată să conștientizeze că a primit cel mai prețios dar ce ar putea fi oferit vreodată omenirii, pe însuși Mântuitorul. Iar toate acestea fac ca sărbătoarea Crăciunului să devină o expresie a credinței trăită și exprimată cu bucurie în sânul familiei. Nouă, creștinilor, ni se cere ca, în acest timp al Crăciunului, să ne deschidem larg ușa sufletelor noastre Domnului Cristos care se naște, pentru a-l celebra pe Pruncușorul divin în frații noștri, în familiile noastre și în relațiile noastre cu fiecare om pe care îl întâlnim.

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului a adus și anul acesta mare bucurie în sufletele credincioșilor din Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, care au participat la concertul de Crăciun pregătit cu grijă de copiii comunității noastre și interpretat în seara Ajunului de Crăciun (24 decembrie 2012), dorind, astfel, să fie, asemenea păstorașilor, primii mărturisitori ai bucuriei cerești, într-o lume care trăiește adesea sub semnul tristeții și al delăsării.

Acest program de colinde a fost completat a doua zi, 25 decembrie 2012, după Liturghia de la ora 11.00, tot de către copiii comunității noastre, care, după zile îndelungate de pregătire, au pus în scenă evenimentele legate de Nașterea Mântuitorului.

Duminica, 30 decembrie 2012, în sărbătoarea Sfintei Familii de la Nazaret, familiile care și-au propus să-și reamintească și să-și reînnoiască jurămintele de la sfânta Căsătorie au venit în fața altarului pentru a-i mulțumi Domnului, în special cele care anul acesta au împlinit 10, 20, 25, 30, 40 și 50 de ani de la unirea în iubire și credință pe viață.

Cu întreaga Biserică ne unim și noi în rugăciunea adresată bunului Părinte ceresc, pentru ca familia să devină și să rămână ceea ce trebuie să fie în realitate: celulă a societății, școală a vieții, fundament și exemplu pentru generațiile prezente și viitoare și să devină tot mai dinamică în cadrul Bisericii universale, prin simplitate, iubire, credință, dăruire și bucurie. Le urăm fidelitate și statornicie în credință! Sfânta Familie din Nazaret să le ocrotească și să le aibă în pază!

Cu această ocazie dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea și celebrarea cât mai frumoasă a sărbătorilor de iarnă în comunitatea noastră: părintelui vicar Sergiu-Doru Stoica, surorilor Veronica și Iuliana Călugăru, sponsorilor, familiilor, tinerilor și copiilor parohiei noastre.

Pr. Iosif Demeterc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-30 decembrie: Cleja "Sfântul Francisc": Crăciunul, bucuria credinței în sânul familiei


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat