Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: A apărut cartea Pregătește-ți inima. Itinerar spiritual pentru tineri - Advent și timpul Crăciunului

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" dorește să ofere tinerilor un itinerar spiritual denumit: Pregătește-ți inima! care să le fie de ajutor pentru o bună trăire a Adventului și a timpului Crăciunului. Acesta conține textul evanghelic al fiecărei zile, o meditație, un citat și un angajament pentru ziua respectivă. Cartea are aproximativ 100 de pagini și este apărută la Editura "Presa Bună" cu binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași.

Persoanele care doresc acest itinerar spiritual sunt rugați să contacteze administratorul diecezan Mariana Ciuraru la telefon: 0742845680, e-mail: rimana_mary@yahoo.

Itinerarul se găsește și la Librăria "Presa Bună".

*

La începutul cărții pr. Felix Roca, asistent spiritual al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" Iași, adresează aceste cuvinte cititorilor: "Avem nevoie să ne pregătim pentru marile sărbători ale credinței! Altfel riscăm ca Isus să vină să ne viziteze, iar noi să nu fim acasă, pentru că inima noastră bate mai puțin pentru Dumnezeu, mintea noastră nu se mai înalță la el, voința noastră nu se mai mobilizează pentru a trăi potrivit legilor lui Dumnezeu. Iată motivul pentru care, dragă tânără, dragă tânăr, îți propunem acest itinerar de Advent și de Crăciun, ca pregătire pentru sărbătoarea Nașterii lui Cristos și pentru a trăi cu credință reînnoită tot timpul Crăciunului.

Cea mai bună pregătire pentru Crăciun este să asculți mai mult cuvântul lui Dumnezeu, să îl meditezi și să îl pui în practică. În felul acesta îți pregătești inima pentru întâlnirea cu Cristos care vrea să renască în viața ta! Chiar dacă Crăciunul a devenit o sărbătoare a magazinelor, ale căror lumini orbitoare ascund misterul umilinței lui Dumnezeu, care ne invită la umilință și la simplitate, tu poți să țintești mai sus și să nu te lași orbit de "strălucirea" atât de falsă a comerțului.

Găsește-ți timp în fiecare zi pentru inima ta, urmând exemplul personajelor biblice care ne însoțesc pe parcursul Adventului: Isaia, Zaharia, Elisabeta, Ioan Botezătorul, Maria, Iosif.

Toți te ajută să îți îndrepți privirea spre Mesia. Lasă inima să tresalte de bucurie pentru nașterea Mântuitorului împreună cu îngerii, păstorii și magii. Fii tu însuți un mesager al acestei mari bucurii vorbind cu prietenii, cu colegii și cu cei apropiați despre credința ta și despre faptul că îl ai pe Cristos în inimă. Tu ești cel mai bun misionar printre cei de vârsta ta! Sperăm că acest itinerar îți va fi cu adevărat de folos și îți va lumina sufletul, mai mult decât luminițele de pe străzi, și te va ajuta să urmărești steaua care te va duce la pruncul din ieslea de la Betleem, pentru a descoperi astfel adevărata bucurie și adevărata lumină.

Crăciun fericit!"

Consiliul director
al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" Iași

* * *

Pregătește-ți inima. Itinerar spiritual pentru tineri - Advent și timpul Crăciunului
Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" Iași, Ed. "Presa Bună", 2012, 14x20 cm, 96 p., 4 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat