Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: Pelerinajul icoanei Maicii Domnului și misiuni populare

În pelerinajul său prin Dieceza de Iasi, icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica a poposit și în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Tomești, în perioada 20-23 decembrie 2012. Această vizită a Mamei cerești a fost însoțită de misiuni populare, predicator fiind pr. Petru Tamaș.

Pe parcursul celor patru zile de har credincioșii parohiei au avut posibilitatea de a se pregăti pentru sărbătoarea bucuriei nașterii Mântuitorului împreună cu Fecioara Maria care, așa cum a subliniat părintele predicator, este aproape de fiecare familie în momentele de bucurie cât și în cele de tristețe.

În seara de 20 decembrie, întreaga comunitate, alături de părintele paroh, am așteptat cu nerăbdare icoana miraculoasă care a ajuns însoțită de pr. Sebastian Cochior. După primirea veneratei icoane, s-a celebrat sfânta Liturghie în cadrul căreia au început sfintele misiuni. După ce a expus în câteva cuvinte istoria icoanei sfintei Fecioare de la Cacica, părintele predicator a subliniat rolul și importanța celei mai frumoase invenții a lui Dumnezeu: familia, realitatea în care el își proiectează imaginea iubirii sale, iubire fidelă, statornică și rodnică.

Atât vineri, cât și sâmbătă, credincioșii comunității din Tomești, și nu numai, au avut posibilitatea de a se ruga Mariei în mod personal și în mod comunitar rugăciunea Laudelor și Sfântul Rozariu. Deși a fost foarte frig, sâmbătă seara, după sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe străzile cartierului. A fost un moment de curaj în care credincioșii, cu lumânări aprinse, și-au arătat devotamentul față de Fecioara Maria.

Vizita icoanei Fecioarei Maria de la Cacica și misiunile populare s-au încheiat duminică, 23 decembrie, cu sfânta Liturghie pe care a prezidat-o PS Petru Gherghel.

Părintele predicator ne-a dorit tuturor să avem familii sfinte ca astfel Isus să găsească un lăcaș sfânt în fiecare familie. Ca amintire a acestui eveniment am primit o frumoasă copie a veneratei icoane de la Cacica.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har în care am avut posibilitatea de a medita mai mult asupra credinței în familiile noastre, de a ne întâlni cu Dumnezeu prin sacramente și, nu în ultimul rând, de a cere Sfintei Fecioare să mijlocească haruri pentru toate familiile din comunitatea noastră.

Sfântă Fecioară Marie de la Cacica, roagă-te pentru noi și pentru familiile noastre!

Pr. Andrei Varga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-23 decembrie: Tomești: Pelerinajul icoanei Maicii Domnului și misiuni populare


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat