Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Celebrarea dedicată Luminii păcii de la Betleem

Cercetașii catolici din centrele Scout din Moldova au participat în ziua de 22 decembrie 2012 la ceremonia de împărțire a Luminii Păcii de la Betleem, la catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, în cadrul unei sfinte Liturghii prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Cu bucurie pot să spun că acest proiect crește în amploare de la an la an. Activitățile prilejuite de aducerea Luminii Păcii de la Betleem au implicat un număr foarte mare de cercetași de toate confesiunile, angajați cu seriozitate și bună organizare pentru atingerea scopului final - mesajul de iubire, pace și speranță al micului Pruncușor dumnezeiesc, care a venit să lumineze în întuneric, să ajungă la cât mai multă lume, după cum îndeamnă și motoul: "Dăruiește din lumina ta și vei străluci mai mult".

Întăriți de harul divin, peste 200 de cercetași au înfruntat vremea neprielnică și au sosit la Iași din toate colțurile Moldovei (Adjudeni, Bacău, Hălăucești, Iași, Nicolae Bălcescu, Onești, Pildești, Piatra Neamț, Pașcani și Valea Lupului), Centrului Local "Iosif Muncitorul" din Patra Neamț revenindu-i în acest an onoarea de a pregăti cântările, fapt dus excelent la îndeplinire sub îndrumarea pr. asistent spiritual Iosif Bălteanu.

Cuvântul de bun venit l-a avut pr. Alois Hîrja, asistent spiritual general ASCRO, care ne-a îndemnat ca ducând mai departe acest simbol al prezenței lui Cristos în mijlocul nostru, să fim noi înșine lumină pentru cei din jur, precizând că iubirea sparge orice bariere, topește ura și menține speranța aprinsă.

Episcopul Aurel, care a prezidat sfânta Liturghie și a împărțit Lumina Păcii, alături de pr. Alois Hîrja, pr. Felix Roca, pr. Adrian Blăjuță, pr. Pavel Beșleagă și pr. Alois Moraru și a accentuat valoarea iubirii, dăruirii, sacrificiului urmând exemplul lui Isus, în îndeplinirea planului divin de mântuire propus fiecăruia dintre noi și a insistat asupra faptului că dăruind, nu vom pierde nimic, ci dimpotrivă vom crește, vom străluci mai mult și ne-a îndemnat să căutăm în permanență Lumina Domnului.

Cu o pregătire spirituală prealabilă, prin meditații specifice propuse pentru fiecare săptămână din timpul Adventului, cercetașii l-au primit, în număr foarte mare, pe Isus Lumina lumii, în sfânta Împărtășanie, devenind ei înșiși lumină și purtători de lumină sufletească.

După Liturghie, cercetașii au fost primiți de către episcopii Petru și Aurel să colinde, PS Petru dând chiar tonul la unele dintre cântece și creând astfel un moment de apropiere și bună dispoziție.

Am plecat fiecare către casele noastre încărcați cu bucurie și lumină în suflet, dar și preocupați de cum să facem să fim adevărați mesageri ai lui Cristos.

Carmen Antal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 decembrie: Iași: Celebrarea dedicată Luminii păcii de la Betleem

* * *

Fișierul în format mp3 poate fi descărcat de aici


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat