Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: O zi de har pentru tinerii cercetași din Pildești și Adjudeni

O zi târzie de noiembrie (30 noiembrie 2012) ne adună cu ardoare la hrana pentru sufletul și mintea prea ocupată de lucrurile trecătoare din viața noastră, lucruri care ne preocupă atât de mult și ne face să uităm de importanța lucrurilor mărunte care ne aduce adevărata liniște.

Cu ochii plini de somn ne îndreptăm spre casa Clariselor din Roman, o casă minunată care te primește cu atâta dorință și bucurie. Chiar și plantele din curtea surorilor șopteau "Bun venit!".

Împreună cu centrul local din Adjudeni ne-am îndreptat cu sufletul înfocat în biserică pentru a începe ziua cu o rugăciune, tema primei meditații fiind despre rugăciune. Ne-am adunat cu toții în jurul părintelui să ne împărtășească din înțelepciunea și mai ales despre bunătatea lui Dumnezeu, ne-a adus la cunoștință cât de imensă este dragostea lui Dumnezeu, el fiind ca un "îndrăgostit" de noi oamenii și făcându-ne să realizăm că, dacă îl punem pe Dumnezeu pe primul loc în viața noastră, toate lucrurile vor fi la locurile lor. Așa cum ne-a relatat și dumnealui, rugăciunea are o mare importanță în viața fiecărui creștin, făcându-ne să înțelegem cât de mult contează a dialoga cu Dumnezeu prin rugăciune și cu ajutorul lui vom reuși să găsim liniștea sufletească.

De ce trebuie să ne rugăm dacă Dumnezeu știe deja ceea ce avem nevoie? Aceasta era una din întrebările adresate nouă de către părintele Ciprian. Așadar el ne-a dat răspunsul: rugăciunea ne înalță spre Dumnezeu, El ne alină suferința, fiind Atotputernic, aducându-ne liniștea și cheia spre rai.

Rămân cu câteva vorbe care mi-au rămas întipărite în suflet și minte: "Rugăciunea este cea care îți descoperă mizeria din sufletul meu, dar și slava lui Dumnezeu. Să nu te rogi pentru ca viața să fie ușoară, roagă-te pentru putere și forță pentru problemele ce se abat asupra ta".

După această meditație ni s-a dat un timp de a reflecta singuri cu noi înșine, de a ne adresa întrebări și a obține răspunsurile înlăuntrul nostru, apoi ne-am împărțit în grupuri pentru a răspunde și a discuta mai profund despre gândurile și roadele obținute în urma meditației.

In timpul repetițiilor pentru sfânta Liturghie, au apărut și părintele Gabriel din Pildești, pr. Pavel Chelaru și părintele Florin Jitaru, din Parohia "Sfânta Tereza" din Roman. Ni s-au prezentat, apoi și-au arătat disponibilitatea pentru colocvii sau spovezi.

Noi, ceilalți am continuat cu pregătirea sfintei liturghii, care trebuia să fie una cu totul și cu totul deosebită. După ce ne-am dus la îndeplinire responsabilitățile, ne-am îndreptat cu toții spre biserică unde ne-a așteptat sr. Rosalia, care ne-a împărtășit o parte din minunata viață de soră. Ne-a vorbit despre surorile clarise si misiunea lor în lume și despre fericirea cu care a fost înzestrată de Domnul. Fiecare dintre noi a primit un sfat sau o învățătură, din cuvintele frumoase înșirate de soră.

Imediat a urmat sfânta liturghie celebrată de părintele Ciprian. La predică putem spune că a făcut o a doua "meditație". Cuvintele sale frumoase, ne-au ajutat din nou să ne dăm seama de importanța rugăciunii și pe parcursul întregii predici, atenția noastră nu a putut fi îndepărtată de la Sfinția sa deloc. În timpul prefacerii, am făcut un cerc în jurul altarului. Pentru prima oara am fost atât de aproape de sfânta Taină, trăind astfel cu mai multa intensitate sfânta Liturghie.

La sfârșit, nu au putut lipsi pozele de grup și mulțumirile de rigoare adresate tuturor celor care ne-au fost alături: preoții, surorile Clarise și Frații. Ne-am îndreptat spre casele noastre, fiecare cu un strop mai bogat spiritual, care ne va ajuta să ne pregătim cum se cuvine pentru Advent și pentru a trăi cu spirit creștin activitățile cercetășești care vor urma: Lumina Păcii de la Betleem, spectacolul de Crăciun, colindatul și uratul.

Anca Farcaș și Lidia Iștoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 noiembrie: Roman: Activitate de formare a unui grup de tineri din Pildești, la mănăstirea surorilor clarise


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat