Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Misiuni populare

În perioada 22-25 noiembrie 2012, în Parohia Târgu Ocna, credincioșii au trăit momente înălțătoare de har, divine, la cele patru zile de misiuni populare, avându-l ca predicator pe pr. Toma Encuță.

Părintele paroh a dorit să ne facă tuturor aceste zile de rugăciune cu scopul de a ne pregăti sufletește pentru venirea Mântuitorului și totodată de a ne uni ca într-o familie, lăudându-l și binecuvântându-l pe Dumnezeu.

În aceste zile au prezidat preoți din parohiile vecine, avându-l ca predicator pe pr. Toma Encuță, paroh de Săbăoani. Părintele, în cadrul predicilor, ne-a vorbit despre dimensiunea ascendentă în care creatura, în tăcere vrea dialogul cu Dumnezeu și totodată despre dimensiune descendentă. Duhul Sfânt ne luminează și ne face capabili să intrăm în dialog cu Tatăl Ceresc numai cu ajutorul rugăciunii. Cuvântul lui Dumnezeu este salvator, este iertare, ne eliberează de păcat și ori de cate ori se celebrează sfânta Liturghie, cuvântul lui Isus este acela care ne vorbește. Isus Cristos celebrează fiecare sacrament și tocmai de aceea părintele a pus accentul pe sacramentul Reconcilierii. Cu toate acestea, ne-a vorbit despre educația deosebită pe care am primit-o de la părinții noștri și ne-a îndemnat ca pe parcursul acestor zile să descoperim valoarea rugăciunii în tăcere atât in familiile noastre, cât și în interiorul fiecăruia.

În ultima zi de misiuni, de sărbătoarea Cristos, Regele Universului, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă care ne-a adresat un salut din partea episcopului Petru Gherghel. Preasfințitul Aurel ne-a îndemnat să nu ne îndepărtăm niciodată de calea cea dreaptă care duce la Cristos. Îi mulțumim că a binevoit să fie în mijlocul comunității noastre și fie ca bunul Dumnezeu să reverse asupra lui haruri si binecuvântări divine.

Îi mulțumim părintelui paroh pentru că ne-a oferit aceste zile profunde de rugăciune. Mulțumim părintelui predicator Toma Encuță, pentru cuvintele înălțătoare și pline de har. Mulțumim tuturor preoților care au avut bunăvoința de a prezida sfintele Liturghii la aceste zile de misiuni populare.

Amalia Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-25 noiembrie: Târgu Ocna: Misiuni populare


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat