Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Cardinalul Agostino Vallini, onorat cu "Steaua României" în grad de comandor

Duminică, 25 noiembrie 2012, la ora 16.30, cardinalul Agostino Vallini, vicarul Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea pentru Dieceza de Roma, a primit Ordinul "Steaua României" în grad de comandor din partea Excelenței Sale domnul Bogdan Tataru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

Ceremonia a început prin celebrarea sfintei Liturghii în biserica "San Vitale", Liturghie animată de către românii prezenți la Roma: romano-catolici, greco-catolici și chiar și ortodocși.

Eminența Sa cardinalul Agostino Vallini a fost însoțit la altar de pr. Isidor Iacovici, parohul comunității române, de Mons. Daniele Micheletti, parohul comunității italiene, de alți înalți prelați, și de un mare număr de preoți aflați la Roma pentru studii.

Printre coriști, pe lângă tinerii care susțin corul în fiecare duminică, s-a aflat și un grup de studenți-seminariști greco-catolici care au dat farmec celebrării prin cântul lor.

În cadrul predicii, cardinalul a amintit celor prezenți vocația pe care o au de a făuri împărăția lui Cristos, în care el este Rege, nu prin forță sau prin stăpânirea omului de către om, ci prin forța iubirii. Împărăția lui Cristos, spunea cardinalul, este o împărăție a iubirii și în ea intră cei care răspund vocației lui Dumnezeu la iubire".

În cuvântul său de mulțumire, pr. Isidor Iacovici și-a arătat satisfacția față de prezența cardinalului Agostino Vallini și a transmis prin Eminența sa salutul comunității române adresat Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea, asigurându-l în același timp că românii împreună cu romanii se înțeleg bine, știu să se respecte și că vor rămâne mereu uniți în jurul lui Cristos, Regele nostru.

La sfârșitul Liturghiei, după binecuvântarea finală, Excelența Sa domnul Bogdan Tataru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, a înmânat cardinalului Agostino Vallini înalta distincție din partea statului român, având în vedere meritele deosebite pe care cardinalul le are în ceea ce privește ajutorul acordat în diferite feluri comunității române.

La rândul său, ca mulțumire, cardinalul a amintit tuturor celor prezenți că Italia este deschisă pentru toți, chiar dacă în ultimul timp, ca oricare altă țară, trece la rândul ei prin criză. Când persoana umană, de la concepere până la mormânt, este pusă înaintea oricăror interese egoiste, nu are cum să mai fi criză. Criza este acolo unde lipsește respectul omului față de om, a conchis cardinalul.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 noiembrie: Roma: Cardinalul Agostino Vallini, onorat cu "Steaua României" în grad de comandor


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat