Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Anivesar al sacramentului Căsătoriei și prezentarea textelor Sfintei Scripturi în limba română

În comunitățile române "San Vitale" și "Casilina" din Roma au avut loc celebrarea aniversărilor sacramentului căsătoriei pentru familiile care au împlinit 5, 10, 15, 20, 25 de ani de căsătorie. La aceste celebrări au fost prezentate și cele trei volume al Sfintei Scripturi. Evenimentele au avut loc duminică, 18 noiembrie 2012.

Atât la sfânta Liturghie din "Casilina", de la ora 12.30, cât și la cea din "San Vitale", de la ora 16.00, s-a dorit a se celebra familia ca imagine a lui Dumnezeu pe pământ. Celebrările au fost prezidate de Pr. Isidor Iacovici, paroh și decan, responsabilul acestor comunități. Sfinția sa a amintit în omilia din timpul sfintei Liturghii despre câțiva dintre pilaștrii unei căsătorii reușite: iubirea, răbdarea și umilința amintindu-le familiilor în sărbătoare, dar și tuturor credincioșilor că nu există căsătorie reușită și trainică fără o adevărată iubire. De asemenea, sacramentul Căsătoriei și familia implică colaborarea deplină a amândurora dintre soți.

Tot în cadrul acestor sfinte Liturghii, pr. Eduard Patrașcu a prezentat primele trei volume ale Sfintei Scripturi traduse în limba română de către dânsul și de către pr. Alois Bulai, din limba ebraică, și apărute la Editura "Sapientia". În cadrul prezentării, pr. Eduard a menționat faptul că toți cei implicați în traducerea Sfintei Scripturi în limba română au încercat să fie cât mai fideli textului originar și să ofere cititorului un limbaj cât mai modern, "un limbaj catolic", ce ține cont de învățăturile Magisteriului, dar și de sensibilitatea celui care ia contact cu Sfânta Scriptură. De asemenea, pentru înțelegerea textelor sacre, cititorul se poate folosi de numeroasele note din subsolul paginii, dar și de trimiterile la textele paralele.

La sfârșitul sfintelor Liturghii, Pr. Isidor Iacovici a oferit familiilor în sărbătoare o icoană cu sfânta familiei, câte un rozariu și o binecuvântare papală.

Evenimentele s-au concluzionat cu o agapă frățească la care a luat parte întreaga comunitate de credincioși ce i-au felicitat pe cei care au avut curaj să pornească și să se mențină statornici pe drumul anevoios al sacramentului Căsătoriei.

Pr. Ciprian P. Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 noiembrie: Roma: Anivesar al sacramentului Căsătoriei și prezentarea textelor Sfintei Scripturi în limba română


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat