Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnire despre trăirea credinței

În după-amiaza zilei de 17 noiembrie 2012, numeroși tineri, adulți și persoane consacrate din Roman și dimprejur au răspuns invitației făcute de către Echipa de Pastorație Vocațională din zona Roman la întâlnirea cu tema "Trăirea credinței... ieri și... azi".

Sala mare a Parohiei "Sfânta Tereza" din Roman a fost umplută de tinerețea credinței trăită de tinerii noștri. După salutul de bun-venit al părintelui paroh Pavel Chelaru, gazda noastră, care ne-a primit cu multă bucurie, a luat cuvântul invitatul, pr. Alois Fechet, care a încurajat această inițiativă și a felicitat prezența fiecăruia, care este o mărturie pentru ceilalți.

Am început cu toții acest drum al redescoperirii credinței noastre amintindu-ne și cântând cu emoție cântecul "Creștin sunt din leagăn", care ne-a introdus pe mai mulți sau mai puțini dintre noi în acest drum al credinței.

Pr. Iacob Stolnicu ne-a prezentat această frumusețe a credinței care ne propune sfânta Scriptură, încrederea în Dumnezeu iubire care repetă acel cuvânt de iubire pentru fiecare dintre noi, în fiecare zi câte are anul: "Nu te teme!" El ne-a încurajat să ne abandonăm asemenea apostolilor în mâinile Domnului care este sensul deplin al vieții și fericirea noastră.

Documentarul despre mărturia credinței a Veronicăi Antal, martira noastră, și secvențele din filmul "Vieți întrerupte" au dat un imbold în convingerea că se merită să trăiești în Cristos, prin Cristos și pentru Cristos.

Cu bucurie și tărie, câțiva tineri și pr. Alois, care a trăit în zilele de prigoană a comunismului, au împărtășit din experiențele lor de trăire a credinței arătându-ne că puterea harului transformă viața așa cum reiese și din scrisoarea apostolică Porta fidei.

Prin expunerea sa simplă și concretă și profundă, aducând exemplul unui tânăr care a luat în serios cuvintele fericitului papă Ioan Paul al II-lea "Nu vă fie teamă! deschideți larg porțile lui Cristos", pr. Augustin Folner ne-a prezentat posibilitatea trăirii credinței în fapte concrete, în alegeri și deciderea noastră în a fii cu Cristos.

Cei prezenți și toți tinerii însoțiți și de profesoarele lor de religie au avut posibilitatea de a împărtăși credința și frumusețea ei prin "grefite", scriind mesaje de credință pentru ceilalți, fiind însuflețiți de cuvintele pe care Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea ni le-a dăruit: " Credința crește atunci când este comunicată ca experiență de har și de bucurie" (Porta fidei, 7).

La plecare fiecare a primit un semn de carte cu un text din scrisoarea apostolică Porta fidei.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire și care ne-au împărtășit credința lor.

Echipa de Pastorație Vocațională, zona Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 noiembrie: Roman: Întâlnire despre trăirea credinței


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat