Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: A doua întâlnire a Grupului "Samuel"

În cursul zilei de duminică, 18 noiembrie 2012, la Mănăstirea Surorilor Clarise de Clauzură din Roman a avut loc cea dea doua întâlnire a "Grupului Samuel" din acest an, organizată de Echipa de Pastorație Vocațională, zona Roman.

Timpul rece nu a reușit să ne împiedice în continuarea drumului în Grupul "Samuel" pe care l-am început cu o lună în urmă. 52 de tineri și tinere au înaintat în acest drum însoțiți fiind de modelul tânărului Samuel și aprofundând "rădăcinile genetice" ale vocației lui: familia și cei din jurul lui, ca și faptul supranatural care este la baza oricărei vocații. Rădăcinile familiare și culturale ale lui Samuel ne-au ajutat să ne întrebăm asupra rădăcinilor noastre domestice, familiare; obiceiuri spontane sau însușite, care constituie humusul, terenul, fiecărei alegeri pe care le vom face în viitor.

Momentul de adorație personală a fost un moment special și forte, inima acestei întâlniri, în care, așa cum mama lui Samuel, Ana, și-a descărcat inima în rugăciunea plină de încredere făcută Domnului (1Sam 1,18) așa fiecare dintre noi am privit împreună cu Isus viața noastră și contextele în care am trăit până acum, experimentând încă odată vindecarea pe care El ne-a dăruit-o.

La sfânta Liturghie am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru ca celebrant principal pe pr. Alois Fechet, alături de alți patru preoți din echipa noastră. Părintele Alois, cu spirit tânăr și emoționat, ne-a încurajat să-l alegem pe Cristos, să fie el pe primul loc în viața și în alegerile noastre zilnice.

La predică, pr. Augustin, după ce ne-a prezentat bucuria ce ne transmite evanghelia din această duminică asupra reîntâlnirii cu Cristos când va veni, ne-a introdus în "prima întâlnire" cu Isus a primilor apostoli, subliniind această dispoziție atât de importantă de a ne afla și noi în căutarea sensului pentru viața noastră.

Și cum surprizele nu lipsesc niciodată în acest drum, de data aceasta l-am avut ca invitat pe pr. Claudiu Trifescu, care ne-a împărtășit "rădăcinile" vocației sale. Printre altele el ne-a încurajat spunând "să facem alegeri cu toată inima, din toată inima și fără teamă".

Fiecare tânăr a avut posibilitatea de a avea un prim colocviu cu propriul însoțitor spiritual, care, cu simplitate și umilință s-a pus la dispoziție în a ajuta la căutarea și discernerea voinței lui Dumnezeu pentru fiecare. Așa ne rugăm pentru ei:

Rugăciune pentru "Eli" al meu (persoana care mă însoțește)

Doamne, care mă iubești dincolo de toate slăbiciunile mele, vreau să te rog pentru persoana care mă însoțește și pe care Tu mi-ai dăruit-o. Fă ca să mă îndrume să înțeleg voința ta, să înțeleg ceea ce vrei tu ca eu să fac, pentru a-ți rămâne credincios în fiecare zi. Să mă corecteze în lipsurile mele; chiar și în lucrurile care nu sunt în sens strict spirituale, ci naturale; să-mi dea sfaturi și sugestii. Dăruiește-mi, Doamne, capacitatea de a fi sincer, cinstit și deschis cu persoana care mă însoțește. Iar tu, Isuse, să fii totdeauna aproape de persoana care mă însoțește; fă ca ea să fie un instrument fidel în mâinile tale și un împărțitor neobosit al iubirii tale care mântuiește! Amin.

Următoarea întâlnire va avea loc la 16 decembrie 2012.

Mulțumim tuturor celor care cu rugăciunea și dăruirea lor ne însoțesc în acest drum al "Grupului Samuel".

Echipa de Pastorație Vocațională, zona Roman


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat